Η προτροπή της 18χρονη που κατήγγειλε ιερέα για παρενόχληση: «Περιμένω απ’ όλα τα κορίτσια να μιλάνε»

ΕΛΛAΔΑ

Ήταν Δευτέρα βράδυ όταν το χρονολόγιο των ελλήνων χρηστών του Facebook κατακλύστηκε από μία απίστευτη ιστορία, εκείνη της 18χρονης Π.Φ., η οποία κατήγγειλε πως ρασοφόρος την παρενόχλησε σεξουαλικά μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, ενώ παρέθετε και το φωτογραφικό υλικό με το περιεχόμενο του παντελονιού του ιερέα, για να αποδείξει του λόγου της το αληθές.

Η δημοσίευση της νεαρής φοιτήτριας έβαλε “φωτιά” στο ελληνικό ίντερνετ, καθώς τη μοιράστηκαν με τους

δικούς τους φίλους χιλιάδες άνθρωποι, γεμίζοντας τα μέσα δικτύωσης και ενημέρωσης με τη συγκλονιστική της ιστορία. Όμως το τι ακολούθησε λίγοι το περίμεναν, καθώς η σελίδα της Π.Φ. κατακλύστηκε από μηνύματα συμπαράστασης αλλά και μίσους, με δεκάδες χρήστες όχι μόνο να μην καταδικάζουν το ρασοφόρο επιδειξία, αλλά να προβαίνουν σε σχόλια που δεν ταιριάζουν καν στο ανθρώπινο είδος.

“Δεν με αγγίζουν τα αρνητικά σχόλια. Από την πρώτη στιγμή δείχνω μεγάλη ψυχραιμία και δεν τα αφήνω να με πειράξουν” απαντά μέσω της “Μακεδονίας της Κυριακής” η νεαρή φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, ένα κορίτσι που με τη γενναιότητά του κατάφερε να ανοίξει κι άλλα στόματα. Κι αυτό, καθώς η 18χρονη δεν ήταν, όπως δείχνουν τα στοιχεία της αστυνομίας, η πρώτη που έπεσε θύμα του ρασοφόρου. Συγκεκριμένα, παρά το νεαρό της ηλικίας της και τον οχετό μίσους που εξαπολύθηκε εις βάρος της με το απείρου κάλλους πρόσχημα των ροζ μαλλιών της(!), η Π.Φ. όχι μόνο έμεινε ψύχραιμη, αλλά ακολούθησε τη νόμιμη οδό. Απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Τούμπας όπου, όπως είπε στη “ΜτΚ”, βρήκε αμέριστη συμπαράσταση και θερμό κλίμα, και κατέθεσε μήνυση εναντίον του επιδειξία. Όμως ήταν η δημοσιοποίηση της ιστορίας στο facebook μία απόφαση που δεν πήρε ελαφρά τη καρδία, αλλά αφού συζήτησε με τους δικούς της ανθρώπους και υπολόγισε έστω και πρόχειρα το σάλο που θα προκαλέσει, που οδήγησε κι άλλα θύματα του ρασοφόρου να μιλήσουν. Κι εκεί ακριβώς πόνταρε η 18χρονη, η οποία, όπως μας είπε, “μια ζωή υπερασπίζομαι τις ιδέες και τις απόψεις μου. Δεν θα μπορούσα ποτέ να κρατήσω το στόμα μου κλειστό”. Σύμφωνα με τις αρχές, πέραν της μήνυσης της Π.Φ., έγιναν ακόμη δύο, η μία από τον πατέρα άλλης φοιτήτριας, που όπως κατήγγειλε η κόρη του έζησε ακριβώς τα ίδια στο λεωφορείο 14Α, δηλαδή ο επιδειξίας της έδειξε τα γεννητικά του όργανα, ενώ άλλη μία νεαρή κατήγγειλε πως την παρενόχλησε, χωρίς ευτυχώς να προλάβει να κατεβάσει το παντελόνι του.

Βούλγαρος ο επιδειξίας, λένε οι αρχές

Η καταγγελία της Π.Φ. και η διάσταση που πήρε κινητοποίησε τις αρχές, που από την πρώτη μέρα και μετά το σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος του για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας έψαχναν τον άνθρωπο που υπέδειξε (υπήρχε φωτογραφία του που έβγαλε άλλη κοπέλα στο λεωφορείο και την ανέβασε στο λογαριασμό της Π.Φ.). Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το δράστη, ο οποίος είναι Βούλγαρος, αλλά μάλλον έχει φύγει στην πατρίδα του κι έτσι δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν.

“Να μιλάτε, κορίτσια ”

Η ιστορία της Π.Φ. έχει πάρει το δικαστικό δρόμο, όμως συνεχίζει να απασχολεί και δικαίως τη χώρα, μέρος της οποίας έδειξε τα αντανακλαστικά μίας σύγχρονης και πολιτισμένης κοινωνίας, αλλά δυστυχώς υπήρχαν και οι σκοταδιστικές εξαιρέσεις. “Στενοχωριέμαι για την κατάντια τους. Δεν με πτοούν τα σχόλιά τους, είτε λένε για τα μαλλιά μου είτε για οτιδήποτε άλλο. Λυπάμαι για λογαριασμό τους” απαντά η φοιτήτρια, η οποία έχει, εκτός από τη συμπαράσταση της οικογένειάς της να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους, και τη θερμή στήριξη πολλών και εκτός οθόνης. Όπως είπε στη “ΜτΚ” πολλά ήταν τα συγχαρητήρια που δέχτηκε για το θάρρος της, ενώ αυτά τα ροζ μαλλιά που οδήγησαν κάποιους στο να βγάλουν τα ζωώδη, ταλιμπανίστικα ένστικτά τους, της έφεραν μέχρι κι αγκαλιές στο δρόμο από άγνωστές της κοπέλες, που την αναγνώρισαν και την ευχαρίστησαν που μίλησε. “Μ’ όλη μου την ψυχή περιμένω να βρεθεί και να συλληφθεί. Όμως, κυρίως περιμένω απ’ όλα τα κορίτσια να μιλάνε. Να μην αφήνουν κανέναν να τις πειράζει και καμία να μη λέει πως φταίει η ίδια. Να τελειώνουμε με την κουλτούρα του βιασμού. Να μιλάνε ακόμη κι αν δεν έχουν αποδείξεις, μόνο ανοίγοντας το στόμα τους θα βρουν. Όταν μιλάς, σέβεσαι τον εαυτό σου” λέει η Π.Φ.

Πλέον, η 18χρονη αφού έκανε το χρέος της, περιμένει να κάνουν και οι αρχές το δικό τους και προς το παρόν διαβάζει για την εξεταστική της. Μόλις τελειώσει κι αυτή, θα στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στο Facebook για να ξανανοίξει ο λογαριασμός της, αφού οι υπερασπιστές του επιδειξία κατάφεραν να της τον απενεργοποιήσουν. Ας ελπίσουμε οι αρχές να φτάσουν σύντομα στα ίχνη του, μα πάνω απ’ όλα τα κορίτσια να καταλάβουν πως καμιά πράξη βίας εις βάρος τους δεν είναι δικαιολογημένη.

Πηγή: Μακεδονία της Κυριακής

ΘεσσαλονίκηΜακεδονία της Κυριακήςσεξουαλική παρενόχλησηΟΑΣΘλεωφορείοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα