Η Νορβηγία σκέφτεται να χαρίσει... ένα βουνό της στην Φιλανδία

ΚΟΣΜΟΣ

Τι δίνεις σε μια χώρα που έχει 188.000 λίμνες για δώρο γενεθλίων; Το μεγαλύτερο βουνό της πίσω, προφανώς.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας έχει επιβεβαιώσει ότι, για τα εκατό χρόνια ανεξαρτησίας της Φιλανδίας του χρόνου, σκέφτεται να… μετακινήσει λίγο τα σύνορα, χαρίζοντας στον σκανδιναβικό γείτονά της μια κορυφή βουνού που θα είναι και το υψηλότερο σημείο της χώρας.

«Υπάρχουν κάποιες τυπικές δυσκολίες και δεν έχω πάρει ακόμα την τελική μου απόφαση», δήλωσε ο Νορβηγός Πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ, στο NRK, το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας. «Αλλά το εξετάζουμε».

Το υψηλότερο

σημείο της Φιλανδίας αυτήν την στιγμή βρίσκεται στα 1.324 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Το σημείο βρίσκεται σε ένα βουνό με το όνομα Hálditšohkka, που είναι μέρος μιας ευρύτερης οροσειράς που ονομάζεται Halti.

Η μεγαλύτερη κορυφή της Ηαlti, στα 1.365 μέτρα βρίσκεται στην Νορβηγία, ένα χιλιόμετρο μακριά από τα σύνορα με την Φιλανδία. Η μετακίνηση των νορβηγικών συνόρων, όμως, μόλις 40 μέτρα προς τα πίσω θα βάλει την κορυφή της Hálditšohkka που βρίσκεται στα 1.331 μέτρα πίσω στην φιλανδική επικράτεια κάνοντας το υψηλότερο σημείο της χώρας μέχρι τώρα, επτά μέτρα μεγαλύτερο.

Τα σύνορα της Φιλανδίας σταματούν 40 μέτρα μακριά από την υψηλότερη κορυφή του βουνού Hálditšohkka, στα 1331 μέτρα, αφήνοντας την Φιλανδία να έχει για υψηλότερο σημείο της χώρας ένα σημείο του βουνού, που δεν είναι κάν η κορυφή του! Έτσι, τώρα, η Νορβηγία σκέφτεται να τις χαρίσει τα 40 της μέτρα, για να μπει η κορυφή του βουνού στην φιλανδική επικράτεια και να είναι πλέον το υψηλότερο σημείο της χώρας και κανονική κορυφή και 7 μέτρα υψηλότερο.

«Γεωγραφικά μιλώντας, η οροσειρά του Halti έχει 2 κορυφές, μια νορβηγική και μια φιλανδική», δήλωσε το NRK στους μπερδεμένους τηλεθεατές νωρίτερα αυτόν τον χρόνο. «Αυτό που προτείνεται είναι η Νορβηγία να δώσει την φιλανδική κορυφή στην Φιλανδία, γιατί αυτην την στιγμή βρίσκεται στην Νορβηγία».

κοευφήΦΙλασδίαδώροΝορβηγίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα