Η «Μέδουσα» χτυπάει την χώρα - Αναμένεται και στην Αττική (Photos - Videos)

ΕΛΛAΔΑ

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες, κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα. Η… Μέδουσα όπως ονομάζεται το τωρινό φαινόμενο φέρνει μαζί της βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν επιδείνωση του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος για σήμερα Δευτέρα ισχυρότερα φαινόμενα θα εμφανιστούν κυρίως στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς

και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς.

Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια. Τα φαινόμενα, με εξαίρεση τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την κεντρική Μακεδονία, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Στην περιοχή του Παγασητικού, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, και την Εύβοια αναμένονται κατά τόπους πολύ ισχυρά φαινόμενα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης των καταιγίδων οι άνεμοι θα πνέουν με ισχυρότατες ριπές.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδας υπάρχει έως και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το πρωί, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς

Προβλήματα στο Ριο Αντίριο

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε και το Ρίο Αντίρριο όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «tempo24.gr» κόπηκαν οι κάβοι από φέρυ μπωτ το οποίο κινούνταν ακυβέρνητο κοντά στην περιοχή του Ρίου.

Ισχυροί κεραυνοί χτύπησαν την Πάτρα

Στην Αχαΐα οι πτώσεις κεραυνών και οι καταιγίδες προκάλεσαν προβλήματα τα οποία όμως δεν πήραν έκταση. Ειδικότερα, σύμφωνα με το «tempo24.gr», λόγω των κεραυνών εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στην περιοχή Παυλόκαστρο της Πάτρας, στον Κρίνο και στην Λακκόπετρα της δυτικής Αχαΐας και στην Σπαρτιά του δήμου Ερυμάνθου. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, αλλά λόγω των καταιγίδων που ακολούθησαν, οι φωτιές έσβησαν γρήγορα.

Εξαιτίας των καταιγίδων προκλήθηκαν προβλήματα και στην κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, από την Πάτρα, μέχρι το ύψος της Κάτω Αχαΐας.

Στο Μέτσοβο, στον Προφήτη Ηλία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ το χαλάζι έφτασε τους 30 πόντους προκαλώντας πολλές ζημιές σε κήπους. Έκλεισε για λίγο, λόγω των κατολισθήσεων και των ισχυρών βροχών η παλαιά εθνική Μετσόβου - Κατάρας.

Ισχυρή χαλαζόπτωση είχαμε και στην επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας - Καλαβρύτων, όπου σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Η κακοκαιρία διήρκεσε περίπου τρία τέταρτα προκαλώντας ζημιές επίσης στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα. Συνολικά 7 οχήματα της περιφέρειας και ιδιωτικά ανέλαβαν να καθαρίσουν τους δρόμους από βράχους και πέτρες

Βελτίωση από Τρίτη

Από την Τρίτη το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν παντού και η αναπάντεχη αυτή κακοκαιρία στην καρδιά του καλοκαιριού θα αποτελεί παρελθόν.

Μόνο σε κάποιες περιοχές της βόρειας Κρήτης θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές οι οποίες όμως την Τετάρτη σταδιακά θα σταματήσουν.

Πηγές: tempo24, ΑΠΕ ΜΠΕ, SKAI

κακοκαιρίαμέδουσαβροχέςκαταιγίδεςΜέτσοβοΚαλάβρυταΤζουμέρκαχαλαζόπτωσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα