Η χειραψία Τραμπ- Μπακρόν, ήταν κάτι περισσότερο: Ένα μπρα ντε φέρ επιβολής δύναμης

ΚΟΣΜΟΣ

Τα χέρια των δυο ηγετών μετά τη χειραψία, είχαν ασπρίσει από τη δύναμη που είχαν βάλει, προκειμένου να δείξουν ο ένας στον άλλον ποιος είναι ο ισχυρός και ποιος θα επιβληθεί στον άλλον. Προηγουμένως οι δυο άνδρες κοίταζαν ο ένας τον άλλον στα μάτια και έσφιγγαν με όλη τη δύναμη τους τα χέρια τους. Τελικά ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών «έλυσε» πρώτος τη λαβή του, όμως ο Μακρόν εσκεμμένα κράτησε σφιχτά το χέρι του κ. Τραμπ για λίγη ώρα ακόμα.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε στην εφημερίδα Journal du Dimanche, ότι στόχος του στη χειραψία ήταν να δείξει στον Αμερικανό ομόλογό του ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να του επιβληθεί.

«Η χειραψία μας δεν ήταν αθώα ήταν μία στιγμή αλήθειας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος και συνέχισε: «Πρέπει να δείχνουμε ότι δεν θα κάνουμε μικρές παραχωρήσεις, έστω συμβολικές».

Μάλιστα ο Μακρόν σημείωσε πως ο κ. Τραμπ, ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν τείνουν να συμπεριφέρονται με βάση τους «συσχετισμούς δύναμης».

«Δεν πιστεύω στη διπλωματία που βασίζεται στις δημόσιες προσβολές, αλλά στους διμερείς διαλόγους μου δεν επιτρέπω να περάσει τίποτα έτσι με αυτόν τον τρόπο σε σέβονται», υπογράμμισε.

ΜακρόνΤραμπχειραψία μακρόν ΤραμπχειραψίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα