Η αναμπουμπούλα και ο λύκος

ΕΛΛAΔΑΈντυπη Έκδοση

«Καζάνι έτοιμο να εκραγεί» θυμίζει η Κως. Νέα επεισόδια σημειώθηκαν χθες το πρωί έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου συρρέουν καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να πάρουν την προσωρινή εξάμηνη άδεια παραμονής.

Λίγο ο συνωστισμός, λίγο η ζέστη, λίγο τα νεύρα από την καθυστέρηση στη διαδικασία ταυτοποίησης, τα πνεύματα οξύνθηκαν και

οι μετανάστες άρχισαν να πετούν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν απωθώντας τους με τις ασπίδες. Η ένταση μεταφέρθηκε στον παραλιακό δρόμο της πόλης, όπου πολλοί μετανάστες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι, παρά την προσπάθειά τους να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν τους πρόσφυγες, βλέπουν την υπομονή τους να εξαντλείται. Την ίδια ώρα η επίσημη πολιτεία περιορίζεται σε σπασμωδικές αντιδράσεις αδυνατώντας να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ο χώρος υποδοχής μεταναστών στον Ελαιώνα, όπου μεταφέρθηκαν την περασμένη Κυριακή οι οικογένειες των Αφγανών προσφύγων που είχαν βρει προσωρινό κατάλυμα στο Πεδίον του Άρεως, μοιάζει με «σταγόνα στον ωκεανό», αφού καθημερινά εκατοντάδες άλλοι φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου.

Εν τω μεταξύ, «μέσα στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται». Όπου «λύκος» βάλτε τη... Χρυσή Αυγή, η οποία επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες να εκμεταλλευτεί από τη μια την αδυναμία της κυβέρνησης να χειριστεί την κατάσταση και από την άλλη τη δικαιολογημένη αναστάτωση του κόσμου εκτρέφοντας εκ νέου τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.

Θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους το πρόσφατο «σούρτα - φέρτα» του Κασιδιάρη στον Ελαιώνα, στο πλευρό των «αγανακτισμένων» κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία του καταυλισμού προσφύγων, αλλά και το «σόου» που ετοιμάζουν οι χρυσαυγίτες στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, που είναι προγραμματισμένη περί τα τέλη Αυγούστου...

μεταναστευτικόΧρυσή ΑυγήλύκοςαναμπουμπούλαIssue: 1878Issue date: 20-8-2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα