Η Αυστρία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας μετά το χτύπημα στο Μόναχο – Ποιοι είναι οι Cobra;

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια και στο Βίρτσμπουργκ, αλλά και τη χθεσινή επίθεση αμόκ στο Μόναχο, οι αυστριακές αρχές αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο "η τρομοκρατία δεν επιτρέπεται να φέρει την κοινωνία και τη δημόσια ζωή σε στασιμότητα", τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιένη ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, ανακοινώνοντας με τον διευθυντή Δημόσιας Ασφάλειας, Κόνραντ Κόγκλερ, μία σειρά συγκεκριμένων μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύεται η αστυνομική παρουσία ιδιαίτερα

σε νευραλγικά σημεία, όπως σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και πολυσύχναστες δημόσιες πλατείες, ενώ προωθείται η επιτήρηση κτιρίων -- που θεωρούνται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο -- όπως επίσης και εκδηλώσεων.

Επιπλέον ενισχύεται ο βαθμός ετοιμότητας μονάδων επιβολής τάξης και των ειδικών μονάδων άμεσης επέμβασης, όπως επίσης εντατικοποιείται η ανταλλαγή πληροφοριών και ο τομέας ανάλυσης, ενώ αυξάνεται η ετοιμότητα των επιτελείων.

Ακόμη, στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας πρόκειται να βελτιωθεί ο τεχνικός εξοπλισμός, όπως επίσης ο εξοπλισμός που αφορά την προστασία προσώπων.

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών είχε ήδη την περασμένη νύχτα επαφές με τον ομόλογό του του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν και είχε δώσει εντολή για τη μετάβαση στο Μόναχο 40 ανδρών της επίλεκτης ομάδας της αυστριακής αστυνομίας"Cobra", προς ενίσχυση των βαυαρικών αρχών ασφαλείας στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Το βράδυ της Παρασκευής, εξαιτίας της πολύνεκρης επίθεσης στο Μόναχο, είχαν τεθεί σε επιφυλακή τα αστυνομικά επιτελεία σε όλα τα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια που συνορεύουν με τη Γερμανία, με σκοπό τη συγκέντρωση των έως τότε επισφαλών πληροφοριών και τη λήψη αναγκαίων μέτρων, όπως δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενόσω ήταν άγνωστο εάν επρόκειτο για έναν ή περισσότερους δράστες και υπήρχε κίνδυνος διαφυγής στην Αυστρία, είχαν ενισχυθεί οι δυνάμεις στα αυστρο-γερμανικά σύνορα, ενώ οι ειδικές δυνάμεις "Cobra" βρίσκονταν στο σύνολό τους σε συναγερμό.

Cobraκόμπραειδικές δυνάμειςΑυστρίατρομοκρατίαχτύπημα ΜόναχοΓαλλίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα