Η Samsung φέρεται να ζητά «δήλωση σιωπής» από Κινέζο κάτοχο καμένου Note7

ΚΟΣΜΟΣ

Σε έναν ακόμα, αν μη τι άλλο, εσφαλμένο χειρισμό της Samsung που αφορά την εικόνα της αναφέρονται οι Τάιμς της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρεία δεν κατάφερε να κάνει έναν κινέζο κάτοχο ελαττωματικού Note7 να κατεβάσει το βίντεο στο οποίο αποδεικνύεται ότι τα ασφαλή Note7 που κυκλοφόρησαν στην αχανή χώρα δεν είναι ασφαλή.

Η εταιρεία

φέρεται να του πρόσφερε ένα νέο Note7 και το αντίτιμο της αξίας του (περί τα 900 ευρώ), ο Zhang Sitong όμως αρνήθηκε και απευθύνθηκε στους Τάιμς, όπου δημοσιεύεται το επίμαχο βίντεο με το Note7 να βγάζει καπνούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός άνδρας δέχτηκε την επίσκεψη δύο υπαλλήλων της νοτιοκορεάτικης εταιρείας μετά τη δημοσίευση του βίντεο στο YouTube, οι οποίοι του πρόσφεραν το αντάλλαγμα υπό τον όρο να κατεβάσει το βίντεο και να αποσιωπήσει το γεγονός.

Εντούτοις, ο κύριος Sitong αρνήθηκε γιατί η Samsung είχε προηγουμένως διαβεβαιώσει τους δυνητικούς αγοραστές του Note7 στην Κίνα ότι η (πρώτη) ανάκληση δεν τους αφορά. «Τα Note7 στην Κίνα ήταν ασφαλή, είχε ανακοινώσει η Samsung, γι'αυτό το επέλεξα», είπε το θύμα στην εφημερίδα, «γι'αυτό δεν δέχτηκα να σιωπήσω. Μας εξαπάτησαν, εξαπάτησαν τους κινέζους πελάτες τους».

Πάντως, κι άλλες υποθέσεις εσφαλμένων χειρισμών κρίσεων από τη Samsung έχουν γίνει γνωστές.

Το 2013 είχε αρνηθεί ότι επενέβη για να ξεγελάσει τις μετρήσεις των benchmark για το Galaxy S4, όταν καταξιωμένοι μηχανικοί διαπίστωσαν πως η συχνότητα λειτουργίας της GPU στο smartphone αυξανόταν εσκεμμένα κατά 10% για να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα σε επιλεγμένη λίστα μετροπρογραμμάτων.

Την ίδια χρονιά, οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και συγκεκριμένα οι θεμιτές πρακτικές μάρκετινγκ online, παραβιάστηκαν από την Samsung Electronics Taiwan όπως διαπίστωσε η αρμόδια επιτροπή εμπορίου στην Ταϊβάν. Η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου στην χώρα εξέδωσε απόφαση στην οποία τεκμηριώνεται ότι ο κατασκευαστής από την Νότια Κορέα πλήρωνε «σχολιαστές» στο Ίντερνετ για να εξυμνούν τα smartphone του και να περιφρονούν τα smartphone εγχώριου ανταγωνιστή -και συγκεκριμένα, της HTC.

Ακόμα, το 2013 Καναδός με το ψευδώνυμο Ghostlyrich ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube αποδείξεις ότι το smartphone του, ένα Samsung Galaxy S4, έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν συνδεδεμένο στην πρίζα του ρεύματος προς φόρτιση με τον αυθεντικό φορτιστή και έκαψε την υποδοχή σύνδεσης. Μετά την δημοσίευση του βίντεο, που συγκέντρωσε περισσότερα από 300.000 προβολές, η Samsung ανταποκρίθηκε αποστέλλοντας μια επιστολή στον Ghostlyrich, η οποία πραγματικά τον εξόργισε. Ο χρήστης αρνήθηκε να υπογράψει τη «δήλωση σιωπής» για το περιστατικό προκειμένου να αντικατασταθεί το μη λειτουργικό πλέον S4 του με ένα «μοντέλο Samsung».

Η πρακτική γεννά αυτονόητα ερωτήματα για τυχόν άλλα ανάλογα περιστατικά που κρατήθηκαν τελικά μυστικά ενώ αφορούν στην ασφάλεια των χρηστών.

Ενδιαφέρον τέλος έχει η τύχη του 23χρονου που κατέγραψε το Note7 να βγάζει καπνούς: αφού αρνήθηκε την πρόταση της Samsung, παραιτήθηκε από τη δουλειά του (πυροσβέστης!) και συνεργάστηκε με έναν ακόμα Κινέζο τον Hui Renjie ο οποίος είχε επίσης καμμένο Note7. Αποστολή τους, να επισκεφτούν εργαστήρια, να επιδιώξουν και να καταγράψουν παρουσία τους τη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τα περιστατικά ανάφλεξης, ακόμα και από εργαστήρια της Samsung. Τα έξοδα κινήσεων και των δοκιμών θα βάρυναν το CCTV, τη δημόσια τηλεόραση της Κίνας.

Πηγή: tech.in.gr

SamsungNote7ΚίνακινητόHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα