Γκράφιτι της Χίλαρι Κλίντον με μαγιό καλύπτεται με...μπούρκα μετά από παράπονα για προσβολή δημοσίας αιδούς (Photos-Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας καλλιτέχνης στην Μελβούρνη, που απειλήθηκε ότι θα φάει πρόστιμο για ένα «προκλητικό» γκραφίτι που δείχνει την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, απάντησε καλύπτοντας την εικόνα της με ένα νικάμπ.

Στο δημοτικό συμβούλιο του Maribyrnong συζητήθηκε ένα γκραφίτι που δείχνει την Χίλαρι Κλίντον με ένα αποκαλυπτικό μαγιό που έχει τα χρώματα της σημαίας των ΗΠΑ και απ’όπου «συγκρατιούνται» χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων.

This is no longer a wall of a supposed "offensive and near naked" Hillary Clinton, a beautiful Muslim woman. pic.twitter.com/M7Uzr4gqBC

— LUSHSUX (@lushsux) 1 August 2016

Το συμβούλιο υποστήριξε πως κάτοικοι παραπονέθηκαν για το έργο τέχνης, που ήταν ζωγραφισμένο σε έναν τοίχο δίπλα από ένα μαγαζί που πουλάει σκούτερ στο Footscray, 5 χιλιόμετρα δυτικά της Μελβούρνης.

Σε μια δήλωση, το συμβούλιο δήλωσε πως το γκραφίτι ερχόταν σε αντίθεση με την πολιτική του για ισότητα των φύλων.

Το συμβούλιο απείλησε τον ιδιοκτήτη του κτηρίου με δίωξη και πρόστιμο εάν δεν έσβηνε το γκραφίτι και ο λογαριασμός του Instagram του καλλιτέχνη του έργου, που είναι γνωστός με το όνομα Lushlux, διαγράφηκε, αφού κοινοποίησε την φωτογραφία στο μέσο κοινωνικής δυκτίωσης.

Παρόλα αυτά αντί να σβήσει το γκραφίτι, ο Lushlux κάλυψε το μαγιό ζωγραφίζοντας ένα νικάμπ από πάνω, αφήνοντας να φαίνονται μόνο τα μάτια της Κλίντον. Δίπλα από το νέο γκράφιτι, έγραψε: «Αν αυτή η Μουσουλμάνα γυναίκα σε προσβάλει, είσαι ένας φανατικός, ρατσιστής και σεξιστής ισλαμοφοβικός».

The council threatened @lushsux with a fine if he didn't remove his mural of Hilary. This was his response.Thoughts? pic.twitter.com/Wb7VVT6szk

— streetartglobe (@streetartglobe) 1 August 2016

Η Κλίντον δεν είναι η μόνη πολιτικός που τράβηξε την προσοχή του Lushlux. Ένα γκραφίτι που δείχνει γυμνό τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ έχει επίσης εμφανιστεί στους δρόμους της Μελβούρνης, καθώς και ένα γκραφίτι της γυναίκας του, Μελάνια Τραμπ, επίσης απεικονισμένη γυμνή. O Lushlux επίσης κάλυψε τα στήθη της Μελάνια με δυο... πρόσωπα του Ντόναλντ Τραμπ «για να μην προσβάλει κανέναν».

Decided to censor my work now as not to cause any offence. pic.twitter.com/Q8awqqjsUj

— LUSHSUX (@lushsux) 29 July 2016

γκράφιτιΜελβούρνηΑυστραλίαΧίλαρι ΚλίντονπρόστιμοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα