«Για πάντα Φρίντα» - H Βενεζουέλα τιμά την Φρίντα Κάλο

ΚΟΣΜΟΣ

Την Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο τιμά με μία έκθεση που διοργανώνει γκαλερί στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, φιλοξενώντας έργα από 50 γυναίκες καλλιτέχνες της Βενεζουέλας. Η έκθεση έχει τίτλο «Για πάντα Φρίντα» και φιλοξενείται στην γκαλερί τέχνης «Φλόριντα» στο Καράκας με αφορμή την συμπλήρωση 109 χρόνων από την γέννηση της Κάλο.

Η φήμη της Κάλο έχει αυξηθεί στην Βενεζουέλα, ιδίως την τελευταία δεκαετία και είναι κυρίως διάσημη για τα αυτό-πορτρέτα της, την απεικόνιση των εμπειριών της και τις απεικονίσεις γυναικείων

μορφών. «Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, καθώς και ερασιτέχνες, όλοι εκπρόσωποι της χώρας μας και όλοι γυναίκες. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που όλες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν για το όραμά τους για την Φρίντα, με ελεύθερο τρόπο», δήλωσε η Μίρλα Σότο, επιμελήτρια της έκθεσης, στο Ρόιτερς.

Η ζωή της Κάλο, ήταν γεμάτη από θυελλώδεις σχέσεις, μεταξύ των οποίων με τον Λέων Τρότσκι και τη χορεύτρια Ζοζεφίν Μπέικερ. Πέθανε το 1954 σε ηλικία 47 χρόνων, ενώ η ζωή της ήταν γεμάτη πόνο και μελαγχολία εξαιτίας της πολιομυελίτιδας που πέρασε μικρή, αλλά και ενός τροχαίου που είχε στα 18 της χρόνια που την οδήγησαν πολλές φορές στο χειρουργικό κρεβάτι. Ήταν παντρεμένη με τον τοιχογράφο Ντιέγκο Ριβέρα.

ΒενεζουέλαΦρίντα ΚάλοέκθεσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα