Γερουσιαστής Γκράχαμ: Υπάρχουν 70% πιθανότητες για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αν η Βόρεια Κορέα κάνει αυτό…

ΚΟΣΜΟΣ

Η Βόρεια Κορέα έχει ήδη πυροδοτήσει σενάρια που τη θέλουν να δίνει την αφορμή για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά την ολοκλήρωση ενός δίμηνου προγράμματος δοκιμών του Kim Jong-un και την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εμπλακεί σε έναν άγριο φραστικό πόλεμο με τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, λόγω της φιλοδοξίας του δεύτερου να δημιουργήσει ένα οπλοστάσιο από θανατηφόρα όπλα.

Άλλωστε, ο κ. Τραμπ έχει υποσχεθεί δημοσίως να αντιδράσει

με "φωτιά και μανία" σε κάθε απόπειρα της Βόρειας Κορέας να στοχεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό και μόνο είναι αρκετό ώστε μια διένεξη μεταξύ της Βόρειας Κορέας και του υπόλοιπου κόσμου να μη θεωρείται εντελώς απίθανη.

Ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε: «Θα έλεγα ότι υπάρχει μια πιθανότητα 30% να χρησιμοποιήσουμε τη στρατιωτική επιλογή. Αν οι Βορειοκορεάτες πραγματοποιήσουν μια πρόσθετη δοκιμή πυρηνικής βόμβας - την έβδομη - θα έλεγα ότι οι πιθανότητες αυξάνονται στο 70%."

Από την πλευρά του, ο στρατηγός εν αποστρατεία Jack Keane αρνήθηκε να σχολιάσει τα ακριβή ποσοστά, αλλά δήλωσε ότι τα δύο έθνη οδηγούνται προς μια "αναμέτρηση".

Όπως είπε στο Fox News, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο: "Η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να έχει πυρηνικά όπλα σε μήνες και όχι χρόνια. Ο χρόνος που περνάει είναι με το μέρος τους".

Βόρεια ΚορέαΓ' Παγκόσμιος ΠόλεμοςΚιμ Γιονγκ ΟυνΤραμπHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα