Γερμανία: Πρότυπο τη Θάτσερ δηλώνει πως έχει η ηγέτις του AfD

ΚΟΣΜΟΣ

Μία εκ των επικεφαλής του ακροδεξιού-λαϊκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD), η Αλίτσε Βάιντελ δήλωσε ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για εκείνη, σημειώνοντας ότι η «Σιδηρά Κυρία» κατόρθωσε να κάνει τη Βρετανία να ορθοποδήσει ξανά, όταν η χώρα βρισκόταν μπροστά στην οικονομική καταστροφή.

Η Βάιντελ δήλωσε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild ότι το κόμμα της, που κατάφερε να εκλέξει βουλευτές για πρώτη φορά στην Μπούντεσταγκ, σκοπεύει να είναι έτοιμο

να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας έως το 2021.

Σημειώνεται ότι όλα τα παραδοσιακά κόμματα της γερμανικής βουλής έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με το ΑfD.
Η συνεπικεφαλής του ΑfD είπε ακόμη ότι το κόμμα είναι ικανοποιημένο να ανήκει στην αντιπολίτευση τώρα, αλλά ο μακροπρόθεσμος του στόχος είναι να χαράξει πολιτική και η εμπειρία της διακυβέρνησης της Θάτσερ στην Βρετανία είναι ένας χρήσιμος οδηγός.

«Η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για μένα», υπογράμμισε στη συνέντευξή της, επαινώντας την προθυμία της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας να κινείται ενάντια στο ρεύμα όταν το έκρινε απαραίτητο. «Η Θάτσερ ανέλαβε τη Μεγάλη Βρετανία όταν η οικονομία της ήταν κατεστραμμένη και την ανοικοδόμησε», πρόσθεσε.

Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και ομοφυλόφιλη, η οποία ζει με γυναίκα που κατάγεται από τη Σρι Λάνκα, η Βάιντελ επισήμανε ότι μόλις το 18% των ψηφοφόρων του AfD στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν γυναίκες, ποσοστό «πολύ χαμηλό» και το κόμμα χρειάζεται να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες ψηφοφόρους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα