Γεωργιάδης: Ωφελήθηκε από τις ενέργειές μου για το Ντυνάν το Δημόσιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής βρέθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση «Ντυνάν» ενώ η κατάθεση του θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην πολύωρη καταθέση του δήλωσε πως προσέφερε τις «καλές υπηρεσίες» του στην επίμαχη υπόθεση, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «έκανα ό,τι έκανε και ο κ. Φλαμπουράρης στην περίπτωση Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως το μνημόνιο συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς που προηγήθηκε και ο πλειστηριασμός με πλειοδότη την θυγατρική της «ΗΜΙΘΕΑ» αποτελούσε τον μόνο τρόπο για να διατηρηθεί σε λειτουργία και να σωθεί το «Ερρίκος Ντυνάν» ενώ σημείωσε πως ήταν και ο μόνος τρόπος για να μην απολυθούν και να εξοφληθούν μερικώς οι εργαζόμενοι. «Προτεραιότητά μου ήταν να σωθεί το νοσοκομείο και να διασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης και υποστήριξε πως το Δημόσιο βγήκε ωφελημένο από την μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν στην Τράπεζα Πειραιώς. Για το μνημόνιο μεταξύ νοσοκομείου και τράπεζας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε πως ήταν «ένας οδικός χάρτης μεταξύ της τράπεζας και του νοσοκομείου και έκανε μια καλή συμφωνία ώστε να βρεθεί η οριστική λύση», σημειώνοντας πως η απομάκρυνση Μαρτίνη από τη θέση του ισόβιου προέδρου αποτέλεσε θετική επίπτωση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στην εξέταση του πως αν η κυβέρνηση θέλει να εντάξει το νοσοκομείο στο ΕΣΥ μπορεί να το κάνει μόνο με 60 εκατ. αφού έχουν διαγραφεί τα χρέη του ύψους 300 εκατ., λέγοντας όμως πως η κυβέρνηση δεν προχωρά σε αυτή την κίνηση.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της πλειοψηφίας έβαλαν στο «στόχαστρο» της κριτικής τους στο αν ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αρμοδιότητα να προχωρήσει σε αυτές τις κινήσεις ενώ σημείωσαν ότι με τον τρόπο που κινήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπουργός Υγείας απωλέσθη ο κοινωφελής χαρακτήρας του Ντυνάν ενώ η Τράπεζα Πειραιώς πήγε σε έναν «σίγουρο» πλειστηριασμό.

Ένταση για Λοβέρδο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής σημειώθηκε ένταση μεταξύ των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλόπουλου. Αιτία η επιστολή του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στην οποία έκανε λόγο για «κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα» στην Επιτροπής. Μετά από ένταση και σκληρούς λεκτικούς διαξιφισμούς αποφασίστηκε η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου να σταλεί στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Άδωνις ΓεωργιάδηςΝΔΝτυνάνεξεταστική επιτροπήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα