Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι αυτός που έκοψε τις συντάξεις

Πολιτική

Κριτική στην κυβέρνηση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος άσκησε η Φώφη Γεννηματά από την Πτολεμαΐδα.

«Ακούμε πάλι φέτος από την κυβέρνηση για κοινωνικό μέρισμα. Όμως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φτωχοποιούν τους πολίτες και με τα λάφυρα της φορολογίας προσπαθούν να δώσουν αντίδωρο. Προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών» ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προσθέτοντας: «Έκοψε το ΕΚΑΣ, το επίδομα θέρμανσης,

τα κοινωνικά επιδόματα, τις συντάξεις χηρείας, την ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που έκοψε τις συντάξεις».

Πρότεινε παράλληλα εφόσον δοθεί το κοινωνικό μέρισμα «να δοθεί κατά προτεραιότητα: για την επιδότηση εργασίας ανέργων νέων στον ιδιωτικό τομέα, για την ενίσχυση της οικογένειας και για να μην μείνει κανέναν παιδί έξω από βρεφονηπιακούς- παιδικούς σταθμούς, για τη μείωση των φόρων στην παραγωγή (τουρισμό, εστίαση, κρασί) και για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά».

Η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε επίσης «για ποια έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μιλά ο κ. Τσίπρας» όταν ο ίδιος «έχει υπογράψει επιτροπεία ως το 2060, έχει δεσμευτεί για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2022, έχει εκχωρήσει τον Εθνικό Πλούτο για 99 χρόνια και έχει ψηφίσει ήδη νέα μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων για τα επόμενα τρία χρόνια».

Αναφερόμενη τέλος στη ΔΕΗ σημείωσε πως «αυτοί που σήκωσαν τα λάβαρα του αγώνα κατά της Μικρής ΔΕΗ μας οδηγούν σήμερα με τις επιλογές τους στην Πολύ Μικρή ΔΕΗ, στην ΔΕΗ 'νάνο'». Όπως ανέφερε, η επιχείρηση «κινδυνεύει να χάσει το 80% των συνεπών πελατών της, ενώ χωρίς κανένα τίμημα και με την πλάτη στον τοίχο ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν μονάδες και ορυχεία»

«Το έγκλημα που συντελείται πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Η χώρα πρέπει να καταρτίσει εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό με ενσωμάτωση όλων των υποχρεώσεων μας στην απελευθέρωση ενέργειας και να παγώσουν άμεσα οι λανθασμένες επιλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη» κατέληξε.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα