Φίλης: «Το ‘Όχι” του δημοψηφίσματος παραμένει»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το "όχι" του δημοψηφίσματος παραμένει με την έννοια ότι ο λαός θα είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας». Αυτό δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια κύρωσης συμφωνίας για το σύστημα των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαντώντας στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη που είχε υποστηρίξει

ότι μετά τα δημοψήφισμα «αντί για παραίτηση ,υπήρξε κυβίστηση» και «το όχι του ελληνικού λαού μετατράπηκε σε ναι» ο κ. Φίλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, είμαστε υπερήφανοι ως κυβέρνηση και ως πολιτικές δυνάμεις, που ζητήσαμε από τον λαό να παρέμβει σε μια οριακή στιγμή της διαπραγμάτευσης. Και το "όχι"παραμένει με την έννοια ότι ο λαός θα καλείται να είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας, όποτε χρειαστεί. Είτε μας αρέσει, είτε όχι το αποτέλεσμα. Γιατί διαφορετικά, αν τεχνοκρατικές ελίτ και κυβερνητικές αδιαφανείς δυνάμεις, επιχειρούν να υποκαταστήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, τότε τα αδιέξοδα θα είναι πολύ μεγαλύτερα και επικίνδυνα, όπως δείχνει η σύγχρονη πραγματικότητα».

«Στην πατρίδα μας αντί για παραίτηση είχαμε μία μεγαλοπρεπή κυβίστηση που το όχι μετατράπηκε σε ναι, με κόστος 86 δισ. για τον λαό. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερη η παραίτηση ή η κυβίστηση, αλλά η δημαγωγία κι ο λαϊκισμός παρασύρουν τον λαό σε επιλογές για τις οποίες οι ίδιοι θα έχουν μετανιώσει σύντομα» υποστήριξε νωρίτερα ο κ. Μανιάτης.

Νίκος ΦίληςΔημοψήφισμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα