Εξέγερση σε κέντρο κράτησης μεταναστών στην Ισπανία - Διέφυγαν μετανάστες

ΚΟΣΜΟΣ

Η αστυνομία αναζητεί 28 μετανάστες οι οποίοι διέφυγαν από κέντρο κράτησης στη νοτιανατολική Ισπανία έπειτα από μία "ανταρσία" χθες βράδυ στη διάρκεια της οποίας πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Χθες βράδυ, 77 μετανάστες διέφυγαν από τη δημόσια δομή όπου κρατούνταν 127 ξένοι χωρίς άδεια παραμονής, στη Σανγκονέρα, κοντά στη Μούρθια, 350 χλμ. νοτιοανατολικά της Μαδρίτης.

Εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας της Μούρθια δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως "ένας από τους αλλοδαπούς αρχικά υποδύθηκε

τον άρρωστο και όταν ήρθε το ασθενοφόρο για να τον πάρει οι άλλοι στασίασαν".

"Πρακτικά οι μισοί από τους αλλοδαπούς που διέφυγαν επέστρεψαν στο κέντρο. Αυτή τη στιγμή λείπουν 28", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μια ειδική ομάδα ερευνών έχει δημιουργηθεί από τις 21:00 της Τετάρτης (χθες).

Κατά την εξέγερση άνδρες "πήραν πυροσβεστήρες και διάφορα σκεύη για να εκτοξεύσουν" σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πέντε αστυνομικοί υπέστησαν "μώλωπες", διευκρίνισε η αστυνομική πηγή.

Το κέντρο κράτησης Σανγκονέρα ήταν γνωστό τα τελευταία χρόνια για διάφορα επεισόδια εξέγερσης και διαφυγής, σύμφωνα με τον Τύπο.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η Ιησουίτικη Υπηρεσία Φροντίδας των Μεταναστών (SJM) έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της για τα επτά υφιστάμενα κέντρα κράτησης στην Ισπανία, όπου διέμεναν περίπου 6.500 άνθρωποι το 2015.

Κατήγγειλε την καταχρηστική κράτηση ανθρώπων που δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να απελαθούν, όπως οι ανήλικοι.

Τα κέντρα αυτά φιλοξενούν κυρίως αλλοδαπούς που δεν έχουν άδεια παραμονής και βρίσκονται στη διαδικασία απέλασης. Όμως σύμφωνα με τη ΜΚΟ εκεί φιλοξενούνται επίσης άρρωστοι, θύματα εμπορίας ανθρώπων, ανήλικοι και αιτούντες άσυλο.

ΙσπανίαΜετανάστεςπρόσφυγεςεξέργεσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα