Έρευνα δείχνει το χρόνο που ένα βαμπίρ χρειάζεται για να πιει αίμα

ΚΟΣΜΟΣ

Με έναν διαφορετικό τρόπο γιόρτασαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιου του Leicester την 85η επέτειο της ταινίας τρόμου «Δράκουλας». Οι φοιτητές φυσικής του Πανεπιστημίου προχώρησαν στον υπολογισμό του χρόνου που χρειάζεται ένας βρικόλακας για να πιει αίμα από έναν άνθρωπο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των φοιτητών, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνά τους σε επιστημονικό περιοδικό, ένα ζόμπι θα ήταν σε θέση να καταναλώσει περίπου 0,75 λίτρα ανθρώπινου αίματος από την εξωτερική καρωτίδα σε 6,4 λεπτά. Ωστόσο, όπως σημειώνουν στην έρευνά τους, στο διάστημα αυτό το αίμα που θα «κατανάλωνε»

ένα βαμπίρ θα αντιστοιχούσε στο 15% του αίματος ενός ανθρώπου.

Οι φοιτητές χρησιμοποίησαν την ρευστοδυναμική ώστε να εκτιμήσουν πόση ώρα θα πάρει για το αίμα να «τρέξει» από μια τρύπα στην καρωτίδα. Υπέθεσαν πως η εξωτερική καρωτιδική αρτηρία θα έχει διάμετρο 0,5 εκατοστά και υπολόγισαν την ταχύτητα ροής του αίματος στα 0,6 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.Στη συνέχεια μέτρησαν τη διαφορά πίεσης αν δημιουργηθεί τρύπα μέσα στην αρτηρία συγκρίνοντας την τιμή πίεσης του αίματος στις αρτηρίες με τον αέρα, ενώ με παράγοντα την πυκνότητα του αίματος σε θερμοκρασία δωματίου, υπολόγισαν ότι το αίμα έρρεε από την πληγή πέντε μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

έρευναβρυκόλακαςβαμπίρζόμπιΔράκουλαςΜεγάλη ΒρετανίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα