Επιστολή Γεννηματά σε Βούτση για τη λίστα Μπόργκιανς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση απηύθηνε χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, με αντικείμενο «το πρόσφατο συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento”», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

H κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Βούτση την άμεση λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ώστε η Βουλή

να συμβάλει στη διερεύνηση για την αποκάλυψη της σκευωρίας και των σκευωρών.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, δεν πρέπει να επιτραπεί να αιωρείται άλλο η άθλια συκοφαντία, καθώς η επίθεση που σημειώθηκε εις βάρος της, με το δημοσίευμα, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας.

«Έχω διαψεύσει κατηγορηματικά και από την πρώτη στιγμή το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Δεν είχα και δεν έχω οποιοδήποτε κρυφό περιουσιακό στοιχείο ή εισόδημα. Τα περιουσιακά μου στοιχεία και όλες μου τις καταθέσεις τις αναφέρω τακτικά στις δηλώσεις πόθεν έσχες που υποβάλλω κάθε χρόνο. Δεν έχω να κρύψω τίποτε», αναφέρει η Φώφη Γενηματά και τονίζει ότι «πρόκειται για επιμελώς στημένη σκευωρία με σαφή πολιτική στόχευση και ανύπαρκτα ηθικά όρια. Μια αήθη επίθεση που πλήττει και την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας». Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι στο δημοσίευμα αναφέρονται διάλογοι με εισαγγελικούς λειτουργούς και προσθέτει: «Ορισμένα από τα συγκεκριμένα πρόσωπα της εβδομαδιαίας εφημερίδας έχουν στο παρελθόν προαναγγείλει δικαστικές αποφάσεις, ενέργειες ή πρωτοβουλίες. Άλλωστε είναι γνωστές οι σχέσεις τους με την κυβέρνηση και με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες. Δεν είναι, πλέον, κρυφό σε κανέναν ότι οι άθλιοι αυτοί δημοσιογραφικοί κύκλοι ενεργούν σε πλήρη συντονισμό με υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επιχείρησαν με τις γνωστές μεθοδεύσεις να εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια και τώρα, ως εκδότες πλέον, δίνουν κάθε Κυριακή το δικό τους ρεσιτάλ λάσπης».

Η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και υπονομεύει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Σημειώνει δε ότι ανήκει στα καθήκοντα του προέδρου της Βουλής η υπεράσπιση του κύρους του κορυφαίου θεσμού της Δημοκρατίας αλλά και των μελών του. Αναφέρει επίσης ότι, μετά την άρνηση της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών να συμβάλει στη διερεύνηση για αποκάλυψη της σκευωρίας και των σκευωρών, θα πρέπει εκείνος «να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μη επιτρέποντας να αιωρείται η άθλια συκοφαντία».

Φώφη ΓεννηματάΝίκος ΒούτσηςΛίστα ΜπόργκιανςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα