Επιστολή Φέρχοφστατ στον Αβραμόπουλο για τις καταγγελίες των παράνομων επαναπροωθήσεων Τούρκων από την ΕΛΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή προς τον Έλληνα Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Μετανάστευση, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, απέστειλε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ αναφορικά με τις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα στην Τουρκία.

«Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) ανέφερε αρκετές περιπτώσεις όπου Τούρκοι πολίτες που έχουν διασχίσει τον Έβρο στα σύνορα μεταξύ

Τουρκίας και Ελλάδας και έχουν ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να καταθέσουν αίτημα ασύλου. Ωστόσο, [αντί να τους επιτραπεί να καταθέσουν αίτημα ασύλου] έχουν κρατηθεί από τις ελληνικές Αρχές και έχουν επιστραφεί στην Τουρκία όπου άμεσα οδηγούνται στη φυλακή εξαιτίας πολιτικών διώξεων», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Αβραμόπουλο ο Φέρχοφτατ.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων μέσα από την επιστολή του ζητά από τον Επίτροπο να διερευνήσει το ζήτημα των καταγγελιών το οποίο τονίζει είναι σοβαρό και αντιβαίνει τις αρχές, το δίκαιο και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γκι ΦέρχοφστατΔημήτρης ΑβραμόπουλοςΕλλάδαΤουρκίαάτυπη επαναπροώθησηεπαναπροωθήσειςπραξικόπημα Τουρκίαδιώξεις ΤουρκίακαταγγελίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα