Εορταστικό ημερολόγιο με καταζητούμενους έβγαλε η Europol - Ανάμεσά τους και μια Κύπρια

ΚΟΣΜΟΣ

Έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο επέλεξε η Europol, η ευρωπαϊκή υπηρεσία επιβολής του νόμου για να τραβήξει την προσοχή των πολιτών και να ζητήσει τη βοήθειά τους. Δημιούργησε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, στο οποίο κάθε μέρα μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου θα παρουσιάζει έναν καταταζητούμενο από τις λίστες της, ζητώντας από τους πολίτες να αναφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν σχετικά.

«Κάθε μέρα μέχρι τις 23 θα δημοσιοποιούμε τα στοιχεία ενός καταζητούμενου από κάποια χώρα μέλος»,

είπε ο εκπρόσωπος της Europol, Τζέραλντ Χεζτέρα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η αρχή γίνεται με έναν 60χρονο καταζητούμενο στην Αυστρία, ο οποίος καταδικαστεί για τη δολοφονία μιας ιερόδουλης και δραπέτευσε ενώ βρισκόταν σε άδεια.

Για τη σύλληψη του, υπάρχει αμοιβή 2.900 ευρώ.

Η Κύπρια στη λίστα της Europol

Στη λίστα των πιο καταζητούμενων της Europol, υπάρχει και μία Κύπρια, η Έφη Ηροδότου. Η 29χρονη, ενεπλάκη το 2007 σε τροχαίο, κατά το οποίο 17χρονος μαθητής τραυματίστηκε και στη συνέχειας υπέκψε στα τραύματά του. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι το δυστύχημα συνέβη ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και παραβίασε κόκκινο φανάρι. Καταζητείται από την ίντερπολ και τις κυπριακές αρχές εδώ και 8,5 ολόκληρα χρόνια και οι αρχές θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο να κρύβεται στην Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ εκτός από την ίδια πιθανόν να βρίσκονται μαζί της και ο πατέρας της Ηρόδοτος Ηροδότου αλλά και η μητέρα της Ρίτσα Ηροδότου.

Πηγή: euronews.com

EuropoleλίστανόμοςσύλληψηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα