Εννέα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκληρός σας αργοπεθαίνει

ΚΟΣΜΟΣ

Η απώλεια δεδομένων μπορεί να είναι πραγματική καταστροφή, όμως ευτυχώς ο σκληρός δίσκος συνήθως μας προειδοποιοεί με κάποια σημάδια προτού «πεθάνει».

Αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα σημάδια της επικείμενης καταστροφής, δημιουργείστε οπωσδήποτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων που δεν θέλετε να χάσετε μια για πάντα και προετοιμαστείτε για τα χειρότερα.

Συνήθως συμβαίνει με ελάχιστη ή καμία προειδοποίηση κι αν δεν έχετε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες είναι πιθανόν να χάσετε σημαντικά αρχεία, μουσική, εικόνες κτλ. Παρόλα αυτά μερικές φορές υπάρχουν σαφή

προειδοποιητικά σημάδια και το να μπορεί κανείς να τα αναγνωρίσει μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο και να σας βοηθήσει να αποφύγετε έναν «Αρμαγεδδώνα» των δεδομένων σας.

Αν ο σκληρός δίσκος σας είναι παλιός φυσικά κινδυνεύει περισσότερο. Οι παλιοί δίσκοι είναι ηλεκτρο-μηχανικές συσκευές που αποθηκεύουν τα δεδομένα σε έναν ταχέως περιστρεφόμενο δίσκο. Παρόλα αυτά και οι πιο σύγχρονες συσκευές (SSD) δεν είναι «αθάνατες», αλλά κάτι τέτοιο συμβαίνει λιγότερο συχνά.

Πώς θα καταλάβετε πως ο σκληρός δίσκος σας πρόκειται να «πεθάνει» :

Συχνά και αινιγματικά μηνύματα λάθος (errors) κατά την εκτέλεση τυπικών λειτουργιών και δραστηριοτήτων όπως π.χ. η μετακίνηση αρχείων.Ονόματα φακέλων και αρχείων αλλάζουν ονόματαΑρχεία ή φάκελοι εξαφανίζονται μυστηριωδώςΠραγματικά μεγάλη αναμονή τις φορές που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε φακέλους και αρχείαΟ σκληρός δίσκος δεν ανταποκρίνεται για αρκετή ώρα αφότου ζητάτε το άνοιγμα κάποιου αρχείου ή φακέλουΑλλοιωμένο output από ανοιχτά αρχεία ή εκτύπωσηΟ σκληρός δίσκος τρίζει και κάνει πολύ θόρυβοΣυχνά crashes, ιδιαίτερα κατά την εκκίνηση των Windows

Πηγή: secnews.gr

σκληρός δίσκοςσημάδιαονόματαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα