Ενημερωτική έκδοση της γγ Ισότητας των Φύλων

Advertorial

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης υλοποιεί το Έργο Σημαία "Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της Δημόσιας Δράσης (Παρατηρητήριο)".

Στόχος του Έργου είναι η υποστήριξη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σχεδίασμά, στην υλοποίηση και στην αξιολόγηση πολιτικών ισότητας των φύλων, μέσω εμπεριστατωμένων στοιχείων για τα θέματα ισότητας (στατιστικών και μελετών) που προκύπτουν από την ανάπτυξη και λειτουργία σχετικών εργαλείων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται δράσεις δημοσιότητας του Έργου και συγκεκριμένα 8 τεχνικές συναντήσεις/εργαστήρια με συμμετοχή φορέων, 2 συνέδρια και παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού. Η Α' Τεχνική Συνάντηση/Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, με σκοπό την ενημέρωση των φορέων για το σκοπό και την πορεία υλοποίησης του Έργου.

Στην συνάντηση πήραν μέρος στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, της ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Ειδικές παρουσιάσεις έγιναν από τους Αναδόχους των επιμέρους Υποέργων:

• Από την εταιρεία ΚΑΝΤΟΚ έγινε μία πλήρης ενημέρωση για το σύνολο του έργου (κάντε κλικ εδώ για την παρουσίαση).

• Από την εταιρεία ΙΝΤΚΑΜΑΥ έγινε επίδειξη της εφαρμογής που αναπτύχθηκε για την ποσόστωση των φύλων στα Διοικητικά και Υπηρεσιακά Συμβούλια των Δημόσιων Φορέων (κάντε κλικ εδώ για την παρουσίαση).

• Από την εταιρεία Α6ΙΙΙ5 έγινε περιγραφή του Μηχανισμού Δομής Παρακολούθησης της Ισότητας των φύλων (κάντε κλικ εδώ για την παρουσίαση).

Μετά την ενημέρωση ακολούθησε συζήτηση όπου διατυπώθηκαν προτάσεις και σχόλια για το Έργο.

γγ Ισότητας των ΦύλωνενημερωτικόπαρακολούθησηαξιολόγησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα