Ενημέρωση για τον καύσωνα μέσω app για υπολογιστές και κινητά

ΕΛΛAΔΑ

Τη συνεργασία τους με στόχο τη δημιουργία εφαρμογής (application) για υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας οι ευπαθείς ομάδες θα μπορούν να ενημερώνονται για τους καύσωνες του καλοκαιριού ανακοίνωσαν το Αστεροσκοπείο Αθηνών και ο δήμος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι η εφαρμογή θα προτείνει στον χρήστη ή στο στενό συγγενικό ή φιλικό του περιβάλλον, τον πλησιέστερο κλιματιζόμενο χώρο και πρόσθεσε ότι φέτος θα λειτουργήσει πιλοτικά και μία παραλλαγή της ίδιας εφαρμογής,

με την τοποθέτηση αυτοκόλλητων με μικροτσίπ σε επιλεγμένα δημοτικά ιατρεία, σε ΚΕΠ, στις Λέσχες Φιλίας, καθώς και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κανάρης Τσίγκανος τόνισε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια και επεσήμανε ότι υπάρχει η διάθεση από το Αστεροσκοπείο να παράσχει κάθε δυνατή τεχνογνωσία στο δήμο. Ο κ.Τσίγκανος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το Αστεροσκοπείο θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για το καλό του δημότη.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων εστιάζει την προσοχή του στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για τη μείωση των επιπτώσεων του καύσωνα, ενώ εξέφρασε τη βούληση για ακόμη ευρύτερη συνεργασία το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αξιοποιώντας τη σημαντική του δραστηριότητα.

Δήμος ΑθηναίωνΕθνικό Αστεροσκοπείο ΑθηνώνκάυσωναςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα