«Ελεύθερα» τα διόδια το Σαββατοκύριακο – Εκπτώσεις σε ΚΤΕΛ και τρένα

ΕΛΛAΔΑ

Ανοιχτά θα είναι τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους το Σαββατοκύριακο και στην Αττική Οδό την Κυριακή για τη συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Συγκεκριμένα, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών

θα είναι δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων, το Σαββατοκύριακο οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας (Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ ), Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου), Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου) καθως και σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη). Στην Αττική οδό, οι διελεύσεις χωρίς διόδια θα είναι την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

Η διευκόλυνση αυτή ήρθε μετά τις συζητήσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός με τους ιδιώτες παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία μέτρων και δράσεων του.

Σε ότι αφορά τις ιδιωτικές αστικές και υπεραστικές οδικές συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ θα ισχύσει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος.

Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ και διοίκησης Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ, η πλευρά της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά μόνον για έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις.

Δεν συμφώνησε η έκπτωση να καλύψει ενδονομαρχιακές μετακινήσεις, όπως επίσης την έκδοση εισιτηρίων μετ´ επιστροφής (αναφέροντας ότι ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική), ενώ απέρριψαν να ισχύσει για το δημοψήφισμα έκπτωση και για ειδικά εισιτήρια (πχ Φοιτητικά κλπ), όπως ζήτησε το Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει από χθες έως και τις 6 Ιουλίου 50% στις δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

διόδιαΚΤΕΛτρέναΣαββατοκύριακοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα