Εκδικάζεται η αγωγή της Άννας Παναγιωταρέα κατά της Δέσποινας Κουτσούμπα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα εκδικάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα κατά της αρχαιολόγου, περιφερειακού συμβούλου Αττικής και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινας Κουτσούμπα, με την οποία ζητά 15.000 ευρώ για αναρτήσεις της στην προσωπική της σελίδα στο facebook.

Κατά την ενάγουσα, οι επίμαχες αναρτήσεις συνιστούν «μία συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και απαξίωσης του προσώπου μου κα

της δουλειάς μου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αγωγή.

Πρόκειται για δύο αναρτήσεις με τις οποίες η αρχαιολόγος Δ. Κουτσούμπα κατηγορούσε την Άννα Παναγιωταρέα για την ανάληψη γυρίσματος μικρού μήκους βίντεο προβολής των έργων ΕΣΠΑ, αφήνοντας αιχμές για παράτυπη ανάληψη του έργου εκ μέρους της και για αισθητική που θύμιζε «τα ‘’επίκαιρα’’ της χούντας».

«Με τις εν λόγω αναρτήσεις δημιουργείται στην κοινή γνώμη απολύτως εσφαλμένη εντύπωση για το πρόσωπό μου και επιτυγχάνεται η στοχοποίησή μου και δη σε μια περίοδο, όπου η εμφάνιση ακροδεξιών απόψεων είναι ιδιαίτερα έντονη», αναφέρει στην αγωγή της η Άννα Παναγιωταρέα.

Από την πρώτη στιγμή η Δέσποινα Κουτσούμπα έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, καθώς η αγωγή εναντίον της «αναφέρει στην πρώτη σελίδα την ιδιότητά μου ως "επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ"».

Συμπαράσταση από ομοσπονδίες, σωματεία και… τους φοιτητές της Άννας Παναγιωταρέα

Τη συμπαράστασή τους στην Δέσποινα Κουτσούμπα εκφράζουν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ ΟΤΑ, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και οι φοιτητές της Άννας Παναγιωταρέα, καθώς η τελευταία διδάσκει στη σχολή δημοσιογραφίας του ΑΠΘ.

Η δίκη ξεκινά στις 9 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Μόλις έλαβα αυτό

Keywords
Τυχαία Θέματα