Εικόνες από ένα εξωγήινος κόσμο-Τιτάνας ο «δίδυμος» πλανήτης της Γης (photos-Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο που μας ταξιδεύει σε… εξωγήινους κόσμους έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Μπορεί οι εικόνες να μας μεταφέρουν σε… σειρά επιστημονικής φαντασίας, αλλά οι σκηνές στο νέο βίντεο αποτελούν πραγματικότητα και γυρίστηκαν πριν από 12 χρόνια.

Το εκπληκτικό βίντεο τραβήχτηκε όταν ανιχνευτής Huygens κατέβηκε πάνω στον μυστηριώδη κόσμο του Τιτάνα, το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου.

Πριν το διαστημόπλοιο Cassini της NASA καταγράψει τις πιο λεπτομερείς

εικόνες του Κρόνου που έχουν υπάρξει, έστειλε το μη επανδρωμένο σκάφος Huygens στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου, τον Τιτάνα που είναι επίσης γνωστό ως δίδυμο της Γης.

Το νέο υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA έρχεται να σηματοδοτήσει ότι πλησιάζει στο τέλος της η αποστολή του Cassini,το οποίο αναμένεται να αυτοκαταστραφεί τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Το σκάφος Huygens, αποτελεί έργο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και ταξίδεψε στον Τιτάνα ως… σύντροφος του σκάφους Cassini της NASA.

Στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν την παραμονή των Χριστουγέννων του 2004 για να συνεχίσει το ταξίδι του προς τον Τιτάνα.

Το νέο βίντεο δείχνει μια σειρά από εικόνες που τραβήχτηκαν από μια μικροσκοπική κάμερα του Huygens και έχουν ενωθεί σε βίντεο.

Το βίντεο δείχνει υψίπεδα πάγου ως και αποξηραμένες κοίτες ποταμών.

«Δώδεκα χρόνια πριν, ένα σκάφος προσγειώθηκε στον Τιτάνα, έναν εξωγήινο κόσμο στο εξωτερικό ηλιακό μας σύστημα, σημειώνοντας την πιο μακρινή προσγείωση της ανθρωπότητας που έχει γίνει μέχρι σήμερα, δήλωσε ο Jim Green, διευθυντής της NASA.

Το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου, ο Τιτάνας, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του ηλιακού συστήματος για τη μελέτη, όταν πρόκειται για την αναζήτηση εξωγήινης ζωή.

Το φεγγάρι, με τις λίμνες και τα σύννεφα υγρών υδρογονανθράκων της, είναι το μόνο μέρος στο ηλιακό σύστημα εκτός από τη Γη με έναν ενεργό κύκλο καιρού όπου οι βροχοπτώσεις διαβρώνουν το τοπίο.

Με παχιά ατμόσφαιρα και πλούσια οργανικά στοιχεία, ο Τιτάνας μοιάζει με μια παγωμένη εκδοχή της Γης αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια πριν, προτού η ζωή άρχισε την άντληση οξυγόνου στην ατμόσφαιρα της.

Αλλά μέχρι την προσγείωση του Huygens στο φεγγάρι, η κατανόηση του πόσο ενδιαφέρουσα είναι ήταν περιορισμένη.

«Οι αποστολές των Cassini και Huygens μας έχουν δείξει ότι ο Τιτάνας είναι ένας εκπληκτικός κόσμος με ένα τοπίο που μιμείται τη Γη με πολλούς τρόπους», είπε ο Άλεξ Hayes, επιστήμονας του Cassini στο Πανεπιστήμιο Cornell.

«Κατά τη διάρκεια της καθόδου του, ο ανιχνευτής Huygens συνέλλεξε πολλές πληροφορίες που δίνουν μια εντελώς νέα διάσταση στην σύγκριση Τιτάνα και Γης και τονίζει ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα έχουμε ακόμη να ανακαλύψουμε».

NASAΚρόνοςΤιτάναςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα