Ειδικός σε θέματα μαφίας ανακηρύσσει την πιο διεφθαρμένη χώρα στον πλανήτη και δεν είναι αυτή που νομίζετε

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένας 36χρονος Ιταλός δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη μαφία και έχει γράψει βιβλία για το θέμα που έχουν γίνει best seller, ανακήρυξε την πιο διεφθαρμένη χώρα στον πλανήτη, γράφει ο Independent.

«Εάν ρωτούσα ποια είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο, πολλοί, θα σκεφτόντουσαν ότι αυτή θα είναι μία χώρα της Αφρικής, το Πακιστάν, η Ελλάδα ή η Ιταλία», είπε ο 36χρονος Roberto

Saviano, «όμως θα τους έλεγα ότι η πιο διεφθαρμένη χώρα είναι η Μεγάλη Βρετανία» πρόσθεσε.

«Δεν είναι η γραφειοκρατία, δεν είναι η αστυνομία, δεν είναι οι πολιτικοί αλλά είναι η οικονομική διαφθορά. Το 90% των κεφαλαίων στο Λονδίνο έχουν τις έδρες τους σε εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους. Το Jersey και τα Cayman είναι οι πόρτες που οδηγούν στο οικονομικό έγκλημα στην Ευρώπη και η Βρετανία είναι η χώρα που το επιτρέπει. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα και είμαι εδώ για να το πω είναι ότι αυτό μας αφορά, αφορά τη ζωή μας και τις κυβερνήσει μας» είπε ο Roberto Saviano.

Σύμφωνα με τους παγκόσμιους δείκτες διαφθοράς για το 2015 η Βρετανία κατατάσσεται από τη Διεθνή Διαφάνεια σε πολύ χαμηλές θέσεις, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο δείκτης περιλαμβάνει τα ίδια κριτήρια με αυτά του 36χρονου δημοσιογράφου.

ΔιαφθοράΙταλός δημοσιογράφος διαφθοράHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα