Δίνουν στη Σαπεκοένσε το Copa Sudamericana

ΑΘΛΗΤΙΚA

Συγκλονισμένη παραμένει η Νότια Αμερική από τη συντριβή του αεροσκάφους, που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας, Σαπεκοένσε. Δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι της Ατλέτικο Νασιονάλ, και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν προχθές το βράδυ στο γήπεδο του Μεντεγίν, και στους γύρω δρόμους, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο τελικός του «Κόπα Σουνταμερικάνα», για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων αεροπορικής τραγωδίας.

Στο γήπεδο του Μεντεγίν επρόκειτο να διεξαχθεί ο τελικός μεταξύ της Ατλέτικο Νασιονάλ

και της Σαπεκοένσε. Το παιχνίδι όμως δεν έγινε ποτέ και μια λαοθάλασσα συγκεντρώθηκε για να θρηνήσει τα δεκάδες θύματα. Τώρα, μάλιστα σύμφωνα , με τη βραζιλιάνικη εφημερίδα «Globo», θα γίνει αποδεκτή η πρόταση της φιναλίστ Ατλέτικο Νασιονάλ και το τρόπαιο θα δοθεί στη βραζιλιάνικη ομάδα.

Ο κολομβιανός σύλλογος το ζήτησε επισήμως και όλα δείχνουν ότι η πρόταση θα γίνει αποδεκτή από την ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL). Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να όμως να ανακοινωθεί πριν από την σύγκλιση του συμβουλίου της CONMEBOL στις 21 του μηνός.

Αυτό σημαίνει πως η Σαπεκοένσε θα έχει και τα προνόμια της κατάκτησης του τίτλου, δηλαδή θα αγωνιστεί στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες και θα παίξει το Ρεκόπα Σουνταμερικάνα (σ.σ.: το αντίστοιχο Σούπερ Καπ της Νοτίου Αμερικής) με την Ατλέτικο Νασιονάλ, που είναι κάτοχος του Λιμπερταδόρες.

Κόμα ΣουνταμερικάναΣαπεκοένσεΑτλέτικο ΝασιονάλHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα