Δημοσκόπηση Κάπα Research: 23,2% στη ΝΔ, 16,2 στον ΣΥΡΙΖΑ

Να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση «λέει» το 46,5% ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Στην πρόθεση

ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,2%, έναντι 16,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, με την αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο (ποσοστό 27%), η διαφορά ανέρχεται στις 9,6 μονάδες και συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,6%, ενώ ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,4% και το ΚΚΕ με 6,1%. Το Ποτάμι συγκεντρώνει ποσοστό 1,6%, οι ΑΝΕΛ 2,6%, η Ένωση Κεντρώων 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα 1,1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2% και η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%.

Στο ερώτημα «ποιό κόμμα θα έβγαινε πρώτο εάν γίνονταν εκλογές» (παράσταση νίκης), η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 61,5%.

Η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού υποχώρησε κατά μία μονάδα συγκριτικά με δημοσκόπηση του Απριλίου και ανέρχεται στο 22,5%, εν αντιθέσει με του Κυριάκου Μητσοτάκη που φτάνει στο 30,05%.

Για τη συμφωνία του Eurogroup

Αναφορικά με τη συμφωνία στο Eurogroup το 58,5% την κρίνει αρνητικά και το 32,5% θετικά και μάλλον θετικά.

Η κοινωνική δυσαρέσκεια δεν έχει μειωθεί, ωστόσο οι πολίτες κρίνουν ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση με ποσοστό 46,5% ενώ πρόωρες εκλογές θέλει το 38%, ποσοστό που τον Απρίλιο ήταν 40,5%.

Μεταξύ άλλων, στη δημοσκόπηση αναφέρεται ότι οι πολίτες θέλουν ανάπτυξη, δουλειές, πολιτική σταθερότητα και επιστροφή των παιδιών τους από το εξωτερικό.

Kapa ResearchΒήμα της ΚυριακήςΝΔΣΥΡΙΖΑΚΚΕHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα