Δεν φεύγουν από τον Πειραιά οι μετανάστες παρά τις εκκλήσεις - Περίεργος ο ρόλος κάποιων αλληλέγγυων (Video-Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Δεν εγκαταλείπουν τον Πειραιά οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι παρά τις έντονες εκκλήσεις που γίνονται σήμερα Παρασκευή από το πρωί από στελέχη του λιμενικού Σώματος.

Την άμεση εκκένωση του λιμανιού του Πειραιά ζήτησε σήμερα ο Κεντρικός Λιμενάρχης.Τα στελέχη του λιμενικού καλούν τους μετανάστες και πρόσφυγες να μαζέψουν τις σκηνές τους από την πύλη Ε2, ενώ όσοι είναι Αφγανοί

υπήκοοι έχει προγραμματιστεί να υπάρξουν λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, ενώ οι υπήκοοι Συρίας θα μεταφερθούν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Ήδη, ένα πούλμαν βρίσκεται έξω από την πύλη Ε2 με προορισμό τη βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας δεν έχει επιβιβαστεί σε αυτό.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες παραμένουν στις σκηνές τους χωρίς να έχουν δείξει ενδιαφέρον να μετακινηθούν και υπήρξε και ένταση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τους άνδρες του λιμενικού.

Εντύπωση προκαλεί και ένα φυλλάδιο που έχει κυκλοφορήσει στα αραβικά και καλεί τους πρόσφυγες να μην εγκαταλείψουν το λιμάνι.

πρόσφυγεςΠειραιάς πρόσφυγεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα