«Δείξαμε ότι είμαστε άνδρες και πήραμε κόκκινη» - Ο Ίβιτς δικαιολόγησε την άσεμνη χειρονομία του Πέλκα

ΑΘΛΗΤΙΚA

Ο Βλάνταν Ίβιτς θέλησε να δικαιολογήσει τον Δημήτρη Πέλκα για την άσεμνη χειρονομία που έκανε στον πανηγυρισμό του.

Να δικαιολογήσει τον Δημήτρη Πέλκα για την άσεμνη χειρονομία που έκανε στον πανηγυρισμό του, θέλησε ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου πως στον πανηγυρισμό οι παίκτες του θέλησαν να δείξουν ότι είναι άνδρες και ότι έχουν χαρακτήρα, ενώ είπε πως ο Πέλκας δεν ήθελε να προσβάλει τους αντιπάλους του.

Αναλυτικά

όσα είπε ο Ίβιτς

Για το τι του μένει από το παιχνίδι: «Κρατάμε τη συνολική παρουσία και το ότι η ομάδα προσπάθησε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Όλη την εβδομάδα λέγαμε ότι παίζουμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα που έχει να χάσει δύο μήνες. Έχει γρήγορους παίκτες μπροστά ο Πανιώνιος, κλείνει καλά τους χώρους. Γνωρίζαμε ότι θα μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πιο δύσκολο και από τα προηγούμενα. Κερδίσαμε ευτυχώς, οι παίκτες μου έδειξαν θέληση και χαρακτήρα. Στον πανηγυρισμό δείξαμε ότι είμαστε άνδρες, κι έχουμε χαρακτήρα και πήραμε κόκκινη κάρτα. Δεν υπάρχει καμία λογική να παίζουμε μέσα στην έδρα μας κι ο παίκτης μας να πανηγυρίζει με αυτό τον τρόπο και να δέχεται κόκκινη κάρτα. Να είναι κάτι προσβλητικό ή να ήταν εκτός έδρας και να προσβάλλει την άλλη ομάδα να μπορούσα να το καταλάβω. Σήμερα φάνηκε ότι δε θέλησε να προσβάλλει κανέναν αν και δυστυχώς το πλήρωσε ακριβά».

Για το αν υπήρχε άγχος πριν το ματς και το τι σημαίνει για τη συνέχει αυτή η νίκη: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι έχουμε απέναντι μας μία οργανωμένη ομάδα που κλείνει ιδιαίτερα στο κέντρο καλά τους χώρους. Δε θα είχαμε χώρους εκεί που συνήθως δημιουργούμε και χρειαζόταν υπομονή και ευτυχώς στο τέλος τα καταφέραμε. Τους πλησιάσαμε στους δύο πόντους κι έχουμε πέντε παιχνίδια ως το τέλος για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν στην ανάπτυξη: «Κάποιες φορές η μπάλα δεν πάει γρήγορα μπροστά. Η ομάδα του Πανιωνίου βρίσκεται με δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα και κλείνουν καλά τους χώρους τους. Είχαμε δυσκολία να περάσουμε την μπάλα μπροστά και λογικό είναι εκεί να μην ρισκάρουμε. Στα τελευταία παιχνίδια ρισκάραμε και το πληρώσαμε. Όταν είσαι τελευταίος παίκτης και δεν έχεις καθαρό μυαλό να απομακρύνεις, μπορείς να δώσεις στον τερματοφύλακα, δεν μπορείς πάντα με εύκολο τρόπο να βγάλεις την μπάλα μπροστά από πίσω».

Για την απουσία του Πρίγιοβιτς: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 2-3 καλές φάσεις. Κι ο Πανιώνιος το ίδιο βέβαια. Για τον Πρίγιοβιτς και στα 10 παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι τώρα με τα 7 γκολ, δέχεται κριτική κι αυτός ότι δε βοηθάει την ομάδα. Αυτό είναι λίγο περίεργο και συμβαίνει μόνο εδώ. Είναι παίκτης που μας βοήθησε με το που ήρθε και θα βοηθήσει και στη συνέχεια τον ΠΑΟΚ. Και ο Κλάους και ο Κουλούρης κι ο Μυστακίδης θα έχουν την ευκαιρία και μπορούν να διεκδικήσουν αυτή τη θέση. Πιστεύω ότι οι παίκτες μου μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα».

Αν η απουσία του Κάνιας εξηγεί τη μέτρια αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό: «Είναι ένας σημαντικός παίκτης ο Κάνιας όπως και όλοι οι άλλοι. Σίγουρα μας έλειψε αλλά και στο παρελθόν υπήρχαν παιχνίδια που ενώ ήταν υγιής δεν έπαιξε από την αρχή. Έχω 3-4 παίκτες στη θέση και εξαρτάται από τον αντίπαλο και το πώς θέλουμε να παίξουμε και το πως τους προετοιμάζουμε και τους χρησιμοποιούμε. Τώρα που ο Κάνιας είναι μαζί μας είναι θετικό για εμάς».

Για τη διακοπή που έρχεται: «Το πιο βασικό πριν από αυτή τη διακοπή είναι πως σήμερα κερδίσαμε. Αν δεν κερδίζαμε αυτές οι μέρες μπροστά μας θα ήταν διαφορετικές. Χρειάζονται 2-3 να ξεφύγει η ομάδα από την καθημερινότητα και μετά να δουλέψουμε με αυτούς που θα μείνουν εδώ και να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι».

Πηγή: sport-fm

ΠέλκαςΠΑΟΚΙβιτςχειρονομίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα