Δασκάλα στον Άλιμο, προέτρεψε τα παιδιά, να χαστουκίσουν τον άτακτο 9χρονο συμμαθητή τους, την ώρα του μαθήματος

ΕΛΛAΔΑ

Μια δασκάλα, προέτρεψε τους μαθητές της να αρχίσουν να χαστουκίζουν και να χτυπούν, συμμαθητή τους την ώρα του μαθήματος, επειδή το παιδάκι ήταν άτακτο. Το περιστατικό συνέβη στο 6ο δημοτικό σχολείο του Αλίμου.

Η δασκάλα της μουσικής παρέδιδε το μάθημα της όταν ένας 9χρονος μαθητής έκανε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο (κάτι που σε αυτές τις ηλικίες είναι φυσιολογικό. Τα παιδάκια δηλαδή να μην έχουν την προσοχή τους στο μάθημα και να «ταξιδεύουν» αλλού, ή να μιλάνε) και δεν την παρακολουθούσε. Αυτό την ενόχλησε και η δασκάλα ζήτησε

από τα άλλα παιδάκια της τάξης να τον χτυπήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δασκάλα είπε: «Σηκωθείτε να του δώσετε μερικές φάπες για να σταματήσει». Κάποια παιδάκια φυσικά σοκαρίστηκαν και δεν κουνήθηκαν από το θρανίο. Τα περισσότερα όμως υπάκουσαν στην εντολή, σηκώθηκαν και άρχισαν να χαστουκίζουν τον 9χρονο συμμαθητή τους.

Το τρομοκρατημένο παιδάκι έκανε να κινηθεί προς την πόρτα της τάξης για να βγει έξω, αλλά οι συμμαθητές του, του έκλεισαν το δρόμο. Τα χαστούκια έπεφταν σύννεφο σε κάθε σημείο του κορμιού του. Στο κεφάλι, στα χέρια στο στομάχι. Ο 9χρονος μαθητής δεν άργησε να ξεσπάσει σε κλάματα.

Όταν η δασκάλα θεώρησε ότι η τιμωρία που επέβαλε «έπιασε τόπο», είπε στους μαθητές της: «Μπράβο παιδάκια τώρα καθίστε κάτω». Ο 9χρονος μαθητής μόλις επέστρεψε στο σπίτι και τον ρώτησε η μητέρα του πως πέρασε στο σχολείο εκείνος της απάντησε: «Μαμά σώθηκα από το κουδούνι». Η μητέρα τότε άρχισε να ρωτάει «τι εννοείς» και «τι ακριβώς συνέβη» και ο μικρούλης της περιέγραψε το περιστατικό στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής και θύμα.

Η μητέρα έσπευσε στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες την προέτρεψε να πάει να βρεί την δασκάλα και να λύσουν μεταξύ τους το θέμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δασκάλα είπε εκ των υστέρων στον διευθυντή του σχολείου ότι το περιστατικό συνέβη «πάνω στον θυμό της» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα φριχτά είχαν συμβεί μέσα στην τάξη της.

Οι γονείς του μαθητή έχουν καταθέσει μήνυση κατά της δασκάλας καθώς και έγγραφη αναφορά στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το περιστατικό επιβεβαιώνεται και από τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος έχει κάνει τις απαραίτητες υπηρεσιακά ενέργειες για διερεύνηση από τους προισταμένους του.

Οι γονείς των μαθητών του 6ου δημοτικού στον Άλιμο, μόλις έγινε γνωστό το συμβάν είναι εξοργισμένοι και έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να απομακρυνθεί από το σχολείο η συγκεκριμένη δασκάλα. (μέχρι και χθες είχαν μαζέψει 121 υπογραφές).

Αν τελικά επιβεβαιωθούν και επίσημα τα όσα διαδραματίστηκαν, τότε έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη επαγγελματία, με έναν νοσηρό εγκέφαλο που σίγουρα δεν έχει θέση να διαπαιδαγωγεί μικρούς μαθητές.

Με πληροφορίες από το notia.gr

δασκάλασχολείο Άλιμοςκακοποίηση μαθητήχαστούκιπροτροπή ξύλοδασκάλα μουσικήςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα