Χρυσοβελώνη: Το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να αλλάξει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το σημερινό ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να αλλάξει, γιατί σε λίγο καιρό ο κόσμος δεν θα μπορούσε να παίρνει συντάξεις. Βεβαίως θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις (στο αρχικό σχέδιο) και ήδη προς την κατεύθυνση αυτή κινείται ο αρμόδιος υπουργός και ο πρωθυπουργός στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Χρειάζεται να γίνουν διορθώσεις ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές και στη φορολογία. Αν δεν γίνουν κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις, θα ενισχυθεί η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή» ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της στο Mega.

Προσέθεσε ότι απαιτείται εθνική συνεννόηση και συναίνεση για να λυθεί το Ασφαλιστικό, αναφέροντας στην συνέχεια, ότι «δεν μπορεί όμως να υπάρξει συνεννόηση και συναίνεση όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα».

«Δεν υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τη ΝΔ και τον πρόεδρό της κατά τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, εκτός από το να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, να γίνει συμψηφισμός των οφειλών στον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις, να βάλλει ξανά κατά των δημοσίων υπαλλήλων και ενδεχομένως να μειωθούν οι μεγάλες συντάξεις. Τίποτε άλλο», είπε η κ. Χρυσοβελώνη.

Χαρακτήρισε ως εκρηκτική την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, «που όφειλαν να είχαν προβλέψει τι θα γινόταν και σε ποιο εκρηκτικό σημείο θα φτάναμε», και επισημαίνοντας ότι «τα δεδομένα στο θέμα των προσφύγων έχουν αλλάξει, και οφείλουμε να προσαρμοστούμε σ' αυτά τα νέα δεδομένα. Αυτό ακριβώς κάνει η χώρα μας και η κυβέρνηση».

«Ο κ. Μουζάλας παρουσίασε την κατάσταση όπως πραγματικά είναι και ανέλαβε το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί ως χώρα για ενδεχόμενες καθυστερήσεις. Τα χρονικά όρια είναι πολύ ασφυκτικά, και η χώρα μας με τα λίγα μέσα που διαθέτει κάνει πραγματικά έναν αγώνα δρόμου για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο εκλογών είπε «μακάρι και τα πολλά θετικά που κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να τύγχαναν ανάλογης προβολής με την πρόσφατη δήλωσή του. Δεν υπάρχει κανένα θέμα εκλογών. Όποιος διάβασε προσεκτικά το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξής του περί ενδεχόμενης προσφυγής στον λαό, θα καταλάβαινε πολύ καλά ότι επρόκειτο περί μιας υποθετικής σκέψης. Γιατί στην αμέσως επόμενη παράγραφο σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός έκρινε πρόσφατα -αναφερόμενος στις εκλογές- και θα ξανακρίνει το 2019 όταν θα ξαναπάει στις κάλπες. Ο κ. Καμμένος κατέθεσε απλώς μια υποθετική σκέψη εάν κάτι δεν πάει καλά. Δεν υπάρχει θέμα εκλογών, ούτε οι ΑΝΕΛ θέλουμε εκλογές. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Θέλουμε να περατωθεί η διαπραγμάτευση, να γίνει η αξιολόγηση γρήγορα και να πάμε στη μεγάλη συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους, που προέχει».

«Επειδή κάποιοι αναφέρθηκαν σε οικουμενική, οφείλω να πω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι με οικουμενική κυβέρνηση», κατέληξε η κ. Χρυσοβελώνη.

Μαρίνα ΧρυσοβελώνηΣυντάξειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα