«Μπλακ άουτ» στο Taxisnet λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικά προβλήματα παρατηρήθηκαν την Τετάρτη στο Taxisnet, μετά το «καλημέρα» της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τα Νομικά Πρόσωπα, καθώς η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε με αρκετές ημέρες καθυστέρηση.

Οι φορολογούμενοι, οι εφορίες και οι λογιστές διαπιστώνουν ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται, με αποτέλεσμα να επικρατεί αλαλούμ, καθώς η καταληκτική

ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης αποκαταστάθηκε μερικώς το πρόβλημα, ωστόσο ο όγκος δηλώσεων που μπορεί να δεχθεί σε ημερήσια βάση το σύστημα Taxis δεν αρκεί για να καλυφθούν οι φορολογούμενοι που σπεύδουν μαζικά να υποβάλλουν τα έντυπα της εφορίας.

Οι δηλώσεις των νομικών προσώπων πρέπει να υποβληθούν ώστε στη συνέχεια οι εταίροι να μπορέσουν να συμπληρώσουν την ατομική τους φορολογική δήλωση.

Μέχρι την Τετάρτη σε σύνολο περίπου 6.000.000 φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί μόλις το 10%, δηλαδή περίπου 690.000.

Μάλιστα μέσα σε 20 ημέρες θα πρέπει να υποβληθεί το σύνολο των δηλώσεων και όπως λένε οι φοροτεχνικοί αν δεν δοθεί παράταση το σύστημα taxis, κινδυνεύει με κατάρρευση.

εφορίαTaxisnetδηλώσειςπροβλήματαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα