Μπακογιάννη: Καμία δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ποιο είναι το μήνυμα που σήμερα η κυβέρνηση στέλνει στον ελληνικό λαό; Ότι ο Σάββας Ξηρός είναι αγωνιστής; Υπάρχει πιο ακραία μορφή φασισμού από αυτή που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές; Γιατί για μένα αγωνιστής είναι ο Μανώλης Γλέζος. Αγωνιστής ήταν και ο Παύλος Μπακογιάννης. Στο δικό μου λεξιλόγιο κάποιος χαρακτηρίζεται αγωνιστής, αυτός σίγουρα δεν είναι ο δολοφόνος αλλά το θύμα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του

υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές.

Η κυβέρνηση επιλέγει με το νομοσχέδιο αυτό να χαράξει νέες διαχωριστικές γραμμές και να σπείρει διχαστικές λογικές στην ελληνική κοινωνία δήλωσε από το βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη. «Ο κ. υπουργός έρχεται με το νομοσχέδιο αυτό να παρέμβει σε δικαστικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί και μάλιστα σε επίπεδο Αρείου Πάγου. O εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που απέρριψε τις αιτιάσεις των κατηγορουμένων ήταν ο ίδιος ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Νικολούδης», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι ο Σάββας Ξηρός έχει καταδικαστεί σε 5 φορές ισόβια και 1075 χρόνια κάθειρξης για δολοφονίες, ένοπλες ληστείες, εκρήξεις και ένταξη στην «17 Νοέμβρη». Όπως σημείωσε, ο Σάββας Ξηρός έχει αξιοποιήσει όλες τις παροχές που προσφέρει η πολιτεία, νοσηλευόμενος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, σημειώνοντας ότι ο Σ. Κύλλης, ο οποίος χτυπήθηκε μαζί με τον Αξαρλιάν έχασε το μάτι του και έχει πληρώσει ο ίδιος όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που έχει κάνει.

Η βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι καμία δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες διότι η λογική τους έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη δημοκρατία. «Η ευθεία παρέμβαση της νομοθετικής εξουσίας στις αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι το μεγαλύτερο λάθος σήμερα. Πόσο αποτιμάται η ανθρώπινη ζωή; Με 1,5 χρόνο φυλάκισης; Τόσο δηλαδή όσο η συκοφαντική δυσφήμιση; Σε ποιο σύστημα δικαιοσύνης το έχετε δει;» και συνέχισε λέγοντας ότι «και κάποιοι από μας ψηφίσαμε την κατάργηση της θανατικής ποινής πριν ακόμα συλληφθούν οι δολοφόνοι της 17 Νοέμβρη».

Κλείνοντας της ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι η «Δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά και δεν εκβιάζεται. Το μήνυμα που θέλω να στείλω προς όλους όσους μας απειλούν μέσω ιστοσελίδων που θέλουν να σιωπήσουμε απαιτώντας την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού είναι απλό. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

Ντόρα Μπακογιάννηνομοσχέδιουπουργείο ΔικαιοσύνηςφυλακέςΝΔτρομοκράτες
Keywords
Τυχαία Θέματα