Αστυνομική βία στις ΗΠΑ: Τρέμουν για τη ζωή τους ακόμη και οι διάσημοι μαύροι αθλητές

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Roddy White, πρώην παίχτης των Atlanta Falcon, ομάδας του Αμερικανικού πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, σε μία σειρά από tweet περιέγραψε την ανησυχία και το φόβο του ακόμη και για την ίδια του τη ζωή, όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί για τροχαίο έλεγχο.

Όταν ο αστυνομικός της επαρχίας DeKalb της Τζόρτζια έκανε σήμα στον παίχτη του NFL

να σταματήσει είναι ότι ένιωσε έντονη ανησυχία. Ο White δέχθηκε δύο κλήσεις αλλά είπε ότι θέλησε να αναφέρει τη συμπεριφορά και τις ενέργειες του αστυνομικού. «Μπορεί έτσι να σωθεί η ζωή του επόμενου μαύρου πολίτη» έγραψε ο White. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN η αστυνομία της περιοχής έχει ενημερωθεί για την υπόθεση αλλά όπως είπαν δεν έχει κατατεθεί κάποια αναφορά και εάν συμβεί, τόνισαν ότι θα ακολουθήσει έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.

Η εμπειρία του διάσημου αθλητή έρχεται σε μία στιγμή όπου έχει δεχθεί μεγάλη δημοσιότητα μία αντίστοιχη επιχείρηση τροχαίου ελέγχου σε μαύρο οδηγό, η οποία κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του από την αστυνομία.

Η νέα δολοφονία προκάλεσε διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ για τον τρόπο που φέρονται οι αστυνομικοί στις μειονότητες.

«Όταν ρώτησα τον αστυνομικό εάν για μία απλή κλήση για υπέρβαση ορίου ταχύτητας είναι μέρος του πρωτοκόλλου να βγαίνει από το αυτοκίνητο με το χέρι πάνω στο όπλο; Μου απάντησε “ναι, ναι αυτό είναι το πρωτόκολλο”. Και όταν του είπα πως είναι δυνατόν να είναι σοβαρό αυτό που μου λες, μου απάντησε ότι είναι το δικό του πρωτόκολλο και είναι αυτό που κάνει αυτός σαν αστυνομικός. Ήταν μία τρομακτική στιγμή για μένα, ένιωσα πολύ ευάλωτος» είπε ο ποδοσφαιριστής στo CNN.

«Εάν κάτι πήγαινε στραβά ή εάν επιχειρούσα να επιχειρηματολογήσω σε αυτόν τον τύπο… θα μπορούσε να με πυροβολήσει» πρόσθεσε ο διάσημος αθλητής.

αστυνομική βία ΗΠΑμαύροι αθλητές ΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα