Αποκάλυψη: Με ποιες βαριές ποινές κινδυνεύουν Μπεργκ και Αλ Αΐν από τη FIFA

ΑΘΛΗΤΙΚA

Σε δεινή θέση θα βρεθούν τόσο ο Μάρκους Μπεργκ όσο και η Αλ Αΐν αν κριθεί στην πορεία από τη FIFA ότι κακώς κατήγγειλε ο Σουηδός το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και συμφώνησε με τους Άραβες.

Ενώ ο Παναθηναϊκός λέει πως είχε φροντίσει να καλύψει εγκαίρως τυχόν δικαίωμα προσφυγής του Σουηδού (εκκρεμεί μόνο μία καταβολή 250.000 που μπορεί να την κάνει μέχρι τις 30 Ιουνίου),

ο Μπεργκ έστειλε σήμερα στον Παναθηναϊκό καταγγελία για τον τερματισμό του συμβολαίου του, υποστηρίζοντας ότι αυτό συμβαίνει με υπαιτιότητα της «πράσινης» ΠΑΕ.

Αυτή είναι μία νομική ενέργεια που επιβάλλεται σε ανάλογες περιπτώσεις προτού ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής προσφύγει και στη FIFA για να μείνει ελεύθερος.

Το επόμενο βήμα του Σουηδού θα είναι να απευθυνθεί και στη FIFA. Και στη συνέχεια η Αλ Αΐν θα εμφανίσει ένα συμβόλαιο με τον Μπεργκ, το οποίο θα φέρει βέβαια μεταγενέστερη ημερομηνία από τη σημερινή.

Γιατί αν παρουσίαζαν οι Άραβες ένα συμβόλαιο με ημερομηνία χθεσινή ή προχθεσινή, όταν δηλαδή ο Μπεργκ είχε ήδη συμφωνήσει μαζί τους και –όπως είδαμε στο βίντεο που κυκλοφόρησε- έψαχνε και σπίτι εκεί μαζί με τη σύζυγο και τον μάνατζέρ του, τότε η Αλ Αΐν θα παραδεχόταν μία καραμπινάτη παρανομία. Και φυσικά θα τιμωρούνταν 100% από τη FIFA.

Η Αλ Αΐν και ο Μπεργκ δεν πρόκειται λοιπόν να παραδεχτούν ότι είχαν υπογράψει προτού ο παίκτης καταγγείλει το συμβόλαιό του. Οι νομικοί τους είναι σαφές ότι τους έχουν καθοδηγήσει σχετικά: πρώτα η καταγγελία στον Παναθηναϊκό, μετά η FIFA και μετά η εμφάνιση του συμβολαίου με την Αλ Αΐν και ακολούθως το αίτημα για έκδοση δελτίου.

Τι θα συμβεί όταν η Αλ Αΐν καταθέσει το αίτημα για την έκδοση δελτίου στον Μπεργκ; Δεδομένου ότι έχει κάνει και ο Παναθηναϊκός αντικαταγγελία και κινείται εναντίον του Μπεργκ για παράνομη καταγγελία του συμβολαίου του και για έκνομες διαπραγματεύσεις με την Αλ Αΐν ενώ είχε συμβόλαιο εν ισχύ, η οικεία ομοσπονδία θα εκδώσει προσωρινό δελτίο στον Μάρκους Μπεργκ μετά από περίπου 20 μέρες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μπεργκ θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια της Αλ Αΐν μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεσή του στη FIFA.

Εκεί, όμως, αρχίζουν τα (πολύ) δύσκολα για τους Άραβες και τον Σουηδό επιθετικό. Κι αυτό γιατί αν κριθεί από τη FIFA ότι ο Μπεργκ δεν είχε δικαίωμα προσφυγής και παρόλα αυτά υπέγραψε και έπαιξε στην Αλ Αΐν, τότε θα πέσει πολύ βαριά καμπάνα.

Ποια είναι αυτή; Τέσσερις μήνες αποκλεισμός από τους αγώνες στον Μπεργκ! Και στην Αλ Αΐν απαγόρευση μεταγραφών για ένα διάστημα, καθώς και μεγάλο πρόστιμο, αφού θα κληθεί να αποζημιώσει με κάποια εκατομμύρια τον Παναθηναϊκό για την παράτυπη συμφωνία της με τον Σουηδό ποδοσφαιριστή.

Από τη στιγμή που ο Μπεργκ κατήγγειλε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό θεωρείται ουσιαστικά για τη FIFA ελεύθερος παίκτης. Έτσι, προσωρινό δελτίο θα του εκδώσουν, όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε ανάλογη περίπτωση.

Ωστόσο, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι εκ των υστέρων η FIFA θα αποφασίσει αν ήταν τελικά νομότυπες οι ενέργειες του Μπεργκ και της Αλ Αΐν ή όχι.

Αν η ετυμηγορία της FIFA είναι ότι ο Σουηδός δεν είχε δικαίωμα προσφυγής, τότε θα επιβληθούν σε αυτόν και στην αραβική ομάδα οι ποινές που προαναφέραμε.

Οπότε πρακτικά είναι ένα μεγάλο ρίσκο για εκείνους να τραβήξουν μέχρι τέλους την υπόθεση εφόσον ο Παναθηναϊκός έχει καλύψει εμπρόθεσμα τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στον παίκτη.

Προφανώς η καταγγελία για τον τερματισμό του συμβολαίου του με τους «πράσινους» έγινε από την πλευρά του Μπεργκ προκειμένου να πιέσει όσο γίνεται τον Παναθηναϊκό να πάρει τα λεφτά που του δίνει «ζεστά» τώρα ο μάνατζέρ του για λογαριασμό των Αράβων και να μην εμπλακούν σε μία μακρόχρονη δικαστική διαμάχη.

Γιατί μπορεί η FIFA να επιδικάσει αποζημίωση στον Παναθηναϊκό, αλλά ένας Θεός (ή ένας… Αλλάχ) ξέρει πότε θα την εισπράξει από τους Άραβες.

Με τη λογική «κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρει» επιχειρεί δηλαδή να πείσει (ή μάλλον να εκβιάσει) τον Παναθηναϊκό ο Σουηδός να του ανοίξει εδώ και τώρα τον δρόμο για να κολυμπήσει στα πετροδόλαρα της Αλ Αΐν.

Πηγή: Sport-fm

FIFAΜπέργκΠαναθηναϊκόςΑλ ΑίνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα