Απίστευτο: Πώς τα κόκκινα μαλλιά σχετίζονται με το Πάρκινσον και το μελάνωμα;

ΥΓΕΙΑ

Ερευνητές από το Massachusetts General Hospital δημοσίευσαν στο περιοδικό Annals of Neurology τα αποτελέσματα μιας έρευνας σχετικά με τις επιπτώσεις που το γονίδιο των κόκκινων μαλλιών σε δυο σοβαρές ασθένειες.

Το γονίδιο MC1R είναι κληρονομικό και επηρεάζει το (ανοιχτό) χρώμα του δέρματος αλλά και των μαλλιών (κόκκινο). Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει αυξημένη παραγωγή της χρωματικής ουσίας του δέρματος Pheomelanin η οποία είναι υπεύθυνη για το ανοιχτό δέρμα μεταξύ άλλων λειτουργιών.

Δυστυχώς

η Pheomelanin προστατεύει λιγότερο από την Eumelanin του σκούρου δέρματος όταν βρισκόμαστε στον ήλιο αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση μελανώματος.

Επίσης το ίδιο γονίδιο φαίνεται ότι επηρεάζει και την παραγωγή του νευροδιαβιβαστή της ντοπαμίνης καταστρέφοντας πιο εύκολα του νευρώνες που τον παράγουν στην νόσο Πάρκινσον.

Αν και οι ασθενείς με νόσο Πάρκινσον είναι σε γενικές γραμμές πιο ανθεκτικοί στον καρκίνο έχει παρατηρηθεί ότι είναι πιο ευαίσθητοι στο μελάνωμα κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από αυτή την έρευνα.

Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε νέες γονιδιακές θεραπείες για τη νόσο του Πάρκινσον αλλά και την επιφυλακή για την παρουσίαση μελανώματος σε όσους έχουν το συγκεκριμένο γονίδιο.

Πηγή: Ifertility

κόκκινα μαλλιάΠάρκινσονμελάνωμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα