Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Στη ΔΕΘ οι Έλληνες θα ανακαλύψουν την πολιτική γοητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΕΛΛAΔΑ

«Φέτος στη ΔΕΘ οι Έλληνες θα ανακαλύψουν την "πολιτική γοητεία" του Κυριάκου Μητσοτάκη», που «είναι η γοητεία της αποτελεσματικότητας», δηλώνει η βουλευτής Β' Αθηνών και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τις προηγούμενες χρονιές γοητεύτηκαν δυστυχώς από τον

λαϊκισμό και τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα, λέει ακόμη η κ. Ασημακοπούλου και προσθέτει, αναφερόμενη στην 3η αξιολόγηση ότι θα «ξαναείμαστε στο ίδιο έργο θεατές με... κόκκινες γραμμές και σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά με το γνωστό τέλος του ΝΑΙ σε ΟΛΑ».

Σχολιάζοντας τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η κυβέρνηση αυτή προσπαθεί με καθεστωτικού τύπου τρόπους να ελέγξει την ενημέρωση» την ώρα που ο υπουργός Νίκος Παππάς «ουδόλως ασχολείται με την ψηφιακή πολιτική, έχοντας επάξια κερδίσει τον τίτλο του υπουργού "προπαγάνδας"».

Εκτιμά ακόμη ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξαντλήσει την τετραετία, ο κόσμος όμως δεν θα αργήσει να την καταδικάσει με την ψήφο του».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της Άννας- Μισέλ Ασημακοπούλου στον Σπύρο Γκουτζάνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ: Μετά τα στοιχεία για την ανάπτυξη του 2017 βλέπετε προοπτική εξόδου από τα μνημόνια, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, το καλοκαίρι του 2018;

Απ: Τα στοιχεία μαρτυρούν μια αναιμική και κυκλική ανάταξη η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να είναι βιώσιμη. Όπως παραστατικά είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει τον ασθενή που υπέστη έμφραγμα δίνοντάς του ασπιρίνες, τη στιγμή που αυτό που χρειάζεται είναι ένα γερό ηλεκτροσόκ. Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πρώτο 7μηνο κάθε άλλο παρά «θεραπεία» της κατάστασης δείχνουν. Τα έσοδα από τους φόρους μειώθηκαν, ενώ το μισθολογικό κόστος και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα διογκώθηκαν. Η έκδοση νέων συντάξεων ύψους 3 δισ. ευρώ καθυστερεί, ενώ ο κατώτατος μισθός άγγιξε τα 360 ευρώ. Το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δηλητηριάζει την ελληνική οικονομία.

Ερ: Επιμένετε σε εκλογές; Νομίζετε ότι θα βοηθήσουν τη χώρα στην παρούσα συγκυρία;

Απ: Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή πορείας, η οποία θα προέλθει μόνο μέσα από μια δραστική πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται ένα τεκμηριωμένο σχέδιο με βασικούς άξονες τη στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας, τη μείωση της φορολογίας, την εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Η Ελλάδα δεν έχει πια το περιθώριο να πληρώνει τις αυταπάτες, την ιδεοληψία και την ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου.

Ερ: Βλέπετε δυσκολίες στην τρίτη αξιολόγηση;

Απ: Κάθε αξιολόγηση είναι δύσκολη, και εμείς αυτό και το γνωρίζουμε και το αναγνωρίζουμε. Εμείς ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο για τη χώρα. Δυστυχώς όμως η εκταμίευση της υποδόσης των 800.000.000 ευρώ έχει καθυστερήσει σημαντικά στερώντας από την αγορά τη στοιχειώδη ρευστότητα. Πολύ φοβάμαι ότι και στην τρίτη αξιολόγηση θα είμαστε ξανά «στο ίδιο έργο θεατές». Το έργο με τίτλο «3η αξιολόγηση» θα περιλαμβάνει κόκκινες γραμμές και σκληρή διαπραγμάτευση και θα έχει το γνωστό τέλος: ΝΑΙ σε ΟΛΑ.

Ερ: Βλέπετε οφέλη για τη χώρα από την επίσκεψη Μακρόν;

Απ: Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει διαχρονικά, ενεργά και έμπρακτα τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις. Αντιμετώπισε την επίσκεψη Μακρόν χωρίς κομματική μικροψυχία και ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση μαζί του. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Μελανσόν, ενώ όψιμα ταυτίζεται με τις απόψεις του κ. Μακρόν τις οποίες μέχρι πρότινος χαρακτήριζε νεοφιλελεύθερες. Η γραμμή της ΝΔ είναι καθαρή. Στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν περισσότερες δουλειές για όλους.

Ερ: Μέχρι στιγμής οι εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ είναι γενικές. Θα γίνει πιο συγκεκριμένος στην ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα;

Απ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέτος στην ΔΕΘ θα μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών παρουσιάζοντας το δικό του όραμα για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Ένα όραμα που θα βασίζεται στις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης και στον σεβασμό των νόμων και των θεσμών για την ορθή λειτουργία του Κράτους Δικαίου και με κύριο μέλημα την προστασία των αδυνάτων. Πέρυσι έδωσε το περίγραμμα της Συμφωνίας Αλήθειας. Φέτος θα μιλήσει πολύ πιο συγκεκριμένα για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους τομείς. Αφήνει πίσω το παρελθόν και εστιάζει σε αυτά που μας ενώνουν, προτάσσοντας το όραμά του για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον 21ο αιώνα. Ο Αλέξης Τσίπρας δημιούργησε τη νέα γενιά των 360 ευρώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξασφαλίσει στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον σε μια νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της αξιοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Οι Έλληνες κάποτε δυστυχώς «γοητεύτηκαν» από τον Αλέξη Τσίπρα με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το «Παράλληλο πρόγραμμα». Φέτος στην ΔΕΘ θα ανακαλύψουν την «πολιτική γοητεία» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι η γοητεία της αποτελεσματικότητας.

Ερ: Ο υιός Τραγάκης κόπηκε εκ προοιμίου. Είναι ένα μήνυμα για την οικογενειοκρατία ή ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί αποφάσεις του αρχηγού;

Απ: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την επόμενη κιόλας της εκλογής του έκανε πράξη τη σημασία προέλευσης των πολιτικών στελεχών απ' ευθείας από την κοινωνία ιδρύοντας για πρώτη φορά το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών. Στην Νέα Δημοκρατία όλοι κρίνονται και όλοι αξιολογούνται και καμία θέση δεν θεωρείται a priori δεδομένη. Αυτό είναι και πρέπει να είναι το αίτημα της κοινωνίας.

Ερ: Πώς σχολιάζετε την εξέλιξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Απ: Η κυβέρνηση αυτή προσπαθεί με καθεστωτικού τύπου τρόπους να ελέγξει την ενημέρωση. Ξεκίνησε με τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός. Συνέχισε προσπαθώντας από την «πίσω πόρτα» να ελέγξει τα κανάλια με το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαφήμισης το οποίο πήρε πίσω με άτακτη υποχώρηση. Με φωτογραφικές διατάξεις επεδίωξε να πάρει τον έλεγχο του περιφερειακού Τύπου και να ευνοήσει τους δικούς της, ενώ το επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος των μετρήσεων και των δημοσκοπήσεων. Ο αποτυχημένος υπουργός-καναλάρχης κ. Παππάς ακόμα και σήμερα βάζει προσχώματα στην πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος με τροπολογία που έφερε και η οποία επιβάλλει προδιαγραφές που περιορίζουν σκόπιμα τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ θα έπρεπε να προάγει το σενάριο χρήσης της τελευταίας τεχνολογίας (DVB-T2) που αποτελεί άλλωστε και το ευρωπαϊκό μέλλον. Ο κ. Παππάς ουδόλως ασχολείται με την ψηφιακή πολιτική και έχει επάξια κερδίσει τον τίτλο του υπουργού «Προπαγάνδας».

Ερ: Νομίζετε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία όπως διαβεβαιώνει;

Απ: Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξαντλήσει την τετραετία χωρίς δυστυχώς να την ενδιαφέρει το δυσβάσταχτο κόστος που πληρώνει για αυτό η ελληνική κοινωνία. Ο κόσμος όμως πλέον έχει αντιληφθεί το καταστροφικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα αργήσει να το καταδικάσει με την ψήφο του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΘΈλληνεςΆννα-Μισέλ ΑσημακοπούλουΚυριάκος ΜητσοτάκηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα