«Ανησυχούν» οι Βρυξέλλες για την καταδίκη Γεωργίου - Σκληρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες αντιδράσεις μετά την παρέμβαση της Κομισιόν στην υπόθεση της καταδίκης του Ανδρέα Γεωργίου.

Μετά τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του Πιέρ Μοσκοβισί, Αννίκα Μπράιτχαρτ ότι το θέμα Γεωργίου θα απασχολήσει το EuroWorkingGroup, o αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις έγραψε στο Τwitter: «Είναι σημαντικό η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και των ανθρώπων που κάνουν τη δουλειά τους να προστατεύονται όπως ορίζει ο νόμος. Παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις με ανησυχία».

Σκληρή είναι η απάντηση στην Κομισιόν από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων οι οποίοι σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Η ΕΔΕ επισημαίνει ότι «η ορθή ερμηνεία και η εφαρμογή των νόμων ανατίθενται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις και προτροπές» και παραπέμπει σε προ έτους ανακοίνωσή της, στην οποία κατήγγειλε «ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ» υπογραμμίζοντας ότι πλέον «παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις».

Επίσης, η Ένωση επισημαίνει ότι «η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη-μέλη μπορεί να αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης κατά την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των δικαστών και των εισαγγελέων στη χώρα μας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Ανδρέας ΓεωργίουΈνωση Δικαστών και ΕισαγγελέωνΚομισιόνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα