Ακτή Ελεφαντοστού: Ένοπλη επίθεση σε τουριστικό θέρετρο με τουλάχιστον 12 νεκρούς (Photos-Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένοπλη επίθεση στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου συχνάζουν Δυτικοί.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων ανατολικά του Αμπιτζάν.

Oι ένοπλοι «που είναι βαριά οπλισμένοι και φοράνε κουκούλες πυροβόλησαν εναντίον των θαμώνων του ξενοδοχείου L'Etoile du sud…» περιέγραψε ένα αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σε βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες φαίνονται τουλάχιστον

7 άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος μετά την επίθεση.

Επιπλέον, γίνεται λόγος, σύμφωνα με το Ρόιτερς, για 4 ενόπλους που άνοιξαν πυρ εναντίον τουριστών. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, οι δράστες άνοιξαν πυρ από μια βάρκα στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο. Υπάρχουν θύματα από την επίθεση, επιβεβαίωσε επιπλέον στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου 12 ανθρώπους, μεταξύ αυτών μία υπήκοο χώρας της Δύσης που είχε τραυματιστεί, να απομακρύνονται με στρατιωτικά φορτηγά. Δυνάμεις του στρατού κατευθύνονται προς το σημείο.

Οι μαρτυρίες αυτοπτών

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Ρόιτερς κάνει λόγο για επτά νεκρούς. «Είδα επτά νεκρούς και τους έχω φιλμάρει. Υπήρχαν τέσσερις ένοπλοι. Κολουμπούσα όταν ξεκίνησε (η επίθεση) και έτρεξα μακριά», δήλωσε ο Νταμάν Κίμα που έδειξε το βίντεο με τους νεκρούς στο Ρόιτερς. Ο ίδιος τράβηξε και φωτογραφίες από χειροβομβίδες και πολεμοφόδια που άφησαν πίσω τους οι δράστες της επίθεσης.

Η επίθεση, που σύμφωνα με άλλους αυτόπτες μάρτυρες έχει τουλάχιστον 12 νεκρούς, σημειώνεται σχεδόν δύο μήνες μετά από την επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Ουαγκαντούγκου στη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την εξάπλωση της ισλαμιστικής βίας στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

Footage: People are fleeing the shooting in Grand Bassam #IvoryCoast pic.twitter.com/PipGxD3Uzc

— Michael Horowitz (@michaelh992) March 13, 2016

«Έξι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν», ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η επίθεση κατά του θέρετρου Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού, ανατολικά του Αμπιτζάν, πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον «έξι τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χάμεντ Μπακαγιόκο. «Τρία ξενοδοχεία δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους» στην τουριστική αυτή περιοχή...«Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας επενέβησαν αμέσως και κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν έξι τρομοκράτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, όπου διευκρινίζεται ότι «λεπτομερής απολογισμός να δοθεί στη δημοσιότητα τις προσεχείς ώρες». Στρατιωτικές πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 5 νεκρούς, ενώ από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους 4 Ευρωπαίοι.

Ακτή ΕλεφαντοστούδυτικοίνεκροίΈνοπλη ΕπίθεσηθέρετροHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα