Αιχμές Σκουρλέτη για τους φόρους και τα μνημόνια

Πολιτική

Αιχμές για τα μνημόνια και τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης διατύπωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real FM.

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε συγκεκριμένα λόγο για σημάδια κόπωσης από συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες και έστειλε μήνυμα στο οικονομικό επιτελείο ότι πρέπει να γίνουν τάχιστα βελτιώσεις.

«Όσον αφορά το θέμα της φορολογίας, νομίζω ότι έχουμε φθάσει σε ένα οριακό σημείο ούτως ή άλλως, εάν δεν το έχουμε ξεπεράσει. Αυτό φαίνεται και από τα σημάδια της κόπωσης που παρουσιάζεται

από συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες. Κυρίως αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικροεπιχειρηματίες. Εκεί πρέπει να γίνουν τάχιστα βελτιώσεις γιατί θα έχουμε αντίθετα, από τα προσδοκώμενα, αποτελέσματα», είπε.

Ο κ. Σκουρλέτης κράτησε αποστάσεις από τα μνημόνια, λέγοντας: «Συνολικά η κυβέρνηση πρέπει να διακατέχεται από έναν σκεπτικισμό για το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα. Πρώτα απ’ όλα, γιατί δεν πιστεύει στον πυρήνα, τον ιδεολογικοπολιτικό, αυτού του προγράμματος. Και αυτό έχει ακουστεί, όχι μόνο από εμέναν αλλά και από τα χείλη του πρωθυπουργού. Εμείς δεν έχουμε διεκδικήσει την πατρότητα αυτού του προγράμματος».

Και πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι είναι ένα πρόγραμμα βαριάς λιτότητας, πέρα από το αριστερό και δεξιό, γιατί υπάρχουν πολιτικοί και μέσα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, όπου κάνουν αυτήν την επισήμανση. Άρα, όλοι πρέπει να διακατεχόμαστε από αυτόν τον σκεπτικισμό. Και αυτός ο σκεπτικισμός, νομίζω, ότι μας βοηθάει ώστε κάθε φορά να δίνουμε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, εκείνες τις αναγκαίες μάχες, ώστε να κερδίζουμε πράγματα. Εγώ μιλώ με βάση την εμπειρία μου. Έχω περάσει από τρία υπουργεία. Εάν κάτσω και απαριθμήσω κάποια πράγματα, τα οποία, θεωρώ ότι επιτυχώς τα διαχειριστήκαμε ήταν διότι υπήρξε κάθε φορά μία προσπάθεια να πείσουμε με επιχειρήματα, με αντιστάσεις, προς όφελος των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Όταν πηγαίνεις με μία διάθεση να τα αποδεχθείς όλα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εις βάρος μας».

Πάνος ΣκουρλέτηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα