Άγρια επεισόδια στις διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα – Ατάραχος ο Μαδούρο, χορεύει στην τηλεόραση (Photos - Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται στη Βενεζουέλα η λαϊκή επανάσταση κατά του προέδρου της χώρας, Νικολά Μαδούρο. Χθες, ανακοινώθηκε και επίσημα πως οι καταμετρημένοι νεκροί από τις διαδηλώσεις είναι 34 άνθρωποι.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε το τελευταίο θύμα ήταν ένα παιδί 17 ετών, το οποίο έχασε τη ζωή του αφού είχε χτυπηθεί στο λαιμό από αδιευκρίνιστο αντικείμενο τις προηγούμενες ημέρες.

Χθες, για ακόμα μια μέρα οι πολίτες της χώρας κατέκλεισαν του δρόμους της πρωτεύουσας Καράκας, καθώς

και άλλων πόλεων, ώστε να αντιταχθούν στον αντισυνταγματικό τρόπο μεσα από τον οποίο ο Μαδούρο προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία.

Οι διαδηλωτές, φορώντας μάσκες οξυγόνου και μαντίλια, πέταξαν μολότοφ και πέτρες με σφεντόνες κατά των δυνάμεων της αστυνομίας, με σκηνές ωμής βιας να επικρατούν στους δρόμους.

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε το σχέδιό του για τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος για τον λαό, χωρίς να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το ισχύον σύνταγμα διαδικασία. Ο Μαδούρο θα έπρεπε να έχει διεξάγει δημοψήφισμα πριν εξαγγείλει τις αλλαγές που θα γίνουν στο σύνταγμα της χώρας.

Η κίνηση αυτή ήταν ακόμα μια «φλόγα» κατά των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί από την 1η Απριλίου λόγω του ότι ο πρόεδρος της χώρας έχει αναλάβει και τη δικαστική εξουσία της χώρας, ώστε να προστατευτεί από διώξεις που μπορεί να αντιμετωπίσει λόγω των πολιτικών του.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της χώρας, τη στιγμή των διαδηλώσεων... χόρευε σε τηλεοπτική εκπομπή.

ΒενεζουέλαΝίκολα ΜαδούροδιαδηλώσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα