Αυτοί είναι οι τζιχατζιστές που σκόρπισαν τον θάνατο στην Βαρκελώνη

Σοκάρει το αρχικό τους σχέδιο - Ήθελαν να ανατινάξουν τη Σαγράδα ΦαμίλιαΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση τρόμου, πένθους και αναστάτωσης βρίσκεται η Ισπανία μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους και άφησε πίσω της 130 τραυματίες.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη ενώ οι Αρχές της Ισπανίας, τόσο η αστυνομία όσο και η κυβέρνηση κατάφεραν πολύ γρήγορα να εξαρθρώσουν την τρομοκρατική ομάδα που σκόρπισε τον θάνατο.

Αναλυτικά:

Συλληφθέντες (4):

Ντρις Ουμπακίρ, 28 ετώνΣαχάλ Ελ Καρίμπ, 34 ετώνΜοχάμεντ Αάλα, 27 ετώνΜοχάμεντ Χουλί Τσεμχάλ (άγνωστη ηλικία-σοβαρά
τραυματίας)

Νεκροί (4):

Μούσα Ουκαμπίρ, 17 ετώνΣαϊντ Αάλα, 19 ετώνΜοχάμεντ Χικάμι, 24 ετώνΟμάρ Χικάμι (άγνωστη ηλικία)Xoυσεϊν Αμπουγιακούμπ (άγνωστη ηλικία)

Αναζητούνται (3):

Γιουσέφ Αάλα (πιθανόν νεκρός στο Αλκανάρ)Αμντελμπακί Ες Σάτι (πιθανόν νεκρός στο Αλκανάρ)Γιουνές Αμπουγιακούμπ, 22 ετών

Το αρχικό σχέδιο του ISIS

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες από το αρχικό σχέδιο του ISIS καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σκοπός τους ήταν να σκορπίσουν τον θάνατο σε όλη την πόλη με τριπλό χτύπημα σε κεντρικά σημεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Espanol, το σχέδιό τους ήταν να ρίξουν φορτηγά με εκρηκτική ύλη στη Λας Ράμπλας, στο ναό Sagrada Familia αλλά και στο λιμάνι, με στόχο να αιματοκυλήσουν πλήθος κόσμου

Για το λόγο μάλιστα αυτό φαίνεται ότι είχαν ενοικιαστεί τρία βαν, συνολικά.

Προφανέστατα, αν το αρχικό τους σχέδιο επαληθευόταν, ο αριθμός των νεκρών θα ήταν ανυπολόγιστος καθώς η Sagrada Familia, αποτελεί το μνημείο – έμβλημα της Βαρκελώνης και έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη.

Με βάση τα όσα αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, το ναό επισκέφτηκαν μόνο το 2016 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι!

Αυτό που άλλαξε κατά πάσα πιθανότητα τα σχέδια των τζιχαντιστών ήταν η έκρηξη που σημειώθηκε ακριβώς μια ημέρα πριν την επίθεση στη Λας Ράμπλας σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ. Αυτό στάθηκε όπως όλα δείχνουν η αφορμή ώστε να αλλάξει ο σχεδιασμός για τα εκρηκτικά και να πραγματοποιηθεί μόνο το χτύπημα με το βαν που τελικά σκόρπισε το θάνατο.

τρομοκρατικό χτύπημαΙσλαμικό ΚράτοςΙσπανίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα