Αυτές είναι οι περιοχές των οποίων οι κάτοικοι δικαιούνται δωρεάν δορυφορική τηλεόραση

MEDIA

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ (1203/5-4-17) του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Υπουργού Εσωτερικών για την Επιχορηγούμενη δορυφορική πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης.

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού από την Νίσυρο για διευκόλυνση της πρόσβασης των νησιωτών στην ενημέρωση, γίνεται πράξη, μέσω της δωρεάν χορήγησης δορυφορικού εξοπλισμού σε όλα

τα νοικοκυριά των νησιών εκείνων που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea, συνολικού προϋπολογισμού 1.975.000 ευρώ.

Η Κυβέρνηση, με την εν λόγω ΚΥΑ, σκοπό έχει την ουσιαστική τεχνολογική ενίσχυση της Περιφέρειας και των πολιτών που ζουν μόνιμα, ιδίως στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές, τη μείωση του ψηφιακού και τεχνολογικού χάσματος μεταξύ των πολιτών της χώρας αλλά και την ισότιμη συμμετοχή τους στην επικοινωνία και στη πληροφόρηση.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Βασίλης Μαγκλάρας, από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκαν στενά, ανέπτυξαν επικοινωνία με τους νησιωτικούς Δήμους και κατέγραψαν τις ανάγκες των νησιών, εγκαίρως, έτσι ώστε να έχουν τα αρμόδια Υπουργεία την συνολική εικόνα των αναγκών. Τα νησιά, των οποίων οι περιοχές που έχουν αδύναμο ή καθόλου τηλεοπτικό σήμα και που θα εντάσσονται στην ρύθμιση για χορήγηση δωρεάν δορυφορικού εξοπλισμού είναι: Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κάσσος, Λειψοί, Πάτμος, Σύμη, Τήλος, Χάλκη, Σάμος, Ικαρία, Σαμοθράκη, Ψαρά, Αντιψαρά. Σημαντική παράμετρος για την υλοποίηση της δράσης είναι η πιστοποίηση των αιτούντων ότι διαμένουν μόνιμα στις συγκεκριμένες περιοχές, νησιών μικρών, με πληθυσμό κάτω από 3000 κατοίκους.

Τέλος, όπως φαίνεται από την επικείμενη υλοποίηση της ΚΥΑ, η νησιωτική πολιτική είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και η δωρεάν παροχή δορυφορικού εξοπλισμού είναι ένα μόνο μέρος της συνολικής ατζέντας που σχεδιάζουν τα Υπουργεία για την αλλαγή των συνθηκών της καθημερινότητας των νησιωτών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΦΕΚσυνδρομητική τηλεόρασηδωρεάνΚΥΑΠεριφέρειαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα