Αυτές είναι οι 5 πιο «εθιστικές» τροφές

ΥΓΕΙΑ

Το 20% των ανθρώπων υπολογίζεται ότι έχει διατροφικό εθισμό ή εθιστική συμπεριφορά σε θέματα διατροφής. Ο εθισμός στο φαγητό, μάλιστα, περιλαμβάνει τον εθισμό σε τροφές κατά τον παρόμοιο τρόπο που ένας ναρκομανής είναι εθισμένος στα ναρκωτικά.

Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν εθίζονται απλά σε οποιαδήποτε τροφή. Μερικές τροφές είναι πολύ πιο πιθανό να προκαλέσουν συμπτώματα εθιστικής συμπεριφοράς από ό,τι άλλες.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν μελέτησαν την εθιστική συμπεριφορά στην διατροφή σε 518 συμμετέχοντες. Χρησιμοποίησαν την κλίμακα διατροφικού εθισμού από το πανεπιστήμιο

του Yale (Yale Food Addiction Scale - YFAS) ως σημείο αναφοράς.

Πρόκειται για το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο εργαλείο για την αξιολόγηση του εθισμού στην διατροφή. Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν μια λίστα από 35 τροφές, οι οποίες ήταν μια ποικιλία επεξεργασμένων και μη-επεξεργασμένων τροφών.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν το πόσο πιθανό είναι η κάθε τροφή να προκαλέσει εθιστική συμπεριφορά στο άτομο σε μια κλίμακα από το 1 (καθόλου εθιστική) έως το 7 (εξαιρετικά εθιστική).

Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι οι περισσότερες από τις τροφές που αξιολογήθηκαν ως εθιστικές, ήταν επεξεργασμένες. Αυτές οι τροφές ήταν συνήθως υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, λίπος ή και τα δύο.

Ο αριθμός που ακολουθεί κάθε μία τροφή σε παρένθεση είναι η μέση βαθμολογία που σημειώθηκε στην προαναφερόμενη μελέτη, στην κλίμακα από το 1 (καθόλου εθιστικό) έως 7 (εξαιρετικά εθιστικό).

Οι πέντε πιο εθιστικές τροφές είναι, λοιπόν:

Πίτσα (4.01)

Σοκολάτα (3,73)

Πατατάκια (3,73)

Μπισκότα (3,71)

Παγωτό (3,68)

Πηγή: Iatropedia

Εθιστικές ΤροφέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα