Αυτά είναι τα 7 πιο βρώμικα σημεία στο μπάνιο σας

ΚΟΣΜΟΣ

Κάποια τα φαντάζεστε αλλά είναι και κάποια άλλα στα οποία δεν μπορεί να πάει το μυαλό σας. Δείτε ποια είναι τα 7 πιο βρώμικα αντικείμενα στο μπάνιο σας.

Κυπελάκι οδοντοβουρτσών Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει το κυπελάκι της οδοντόβουρτσας είναι το τρίτο πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού καθώς είναι γεμάτο μικρόβια. Η πραγματικότητα είναι πως δεν μαζεύονται σε αυτό μόνο μικρόβια από τα δόντια σας μετά το πλύσιμο αλλά και βακτήρια από άλλα σημεία του μπάνιου. Για να το καθαρίσετε θα πρέπει να το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να σκοτώνετε

τα μικρόβια. Αν δεν έχετε πλυντήριο μπορείτε απλά να το πλένετε με ζεστό νερό και σαπούνι.

Τουαλέτα Όπως ήταν αναμενόμενο η τουαλέτα είναι στα 7 πιο βρώμικα σημεία του μπάνιου. Ο λόγος είναι-πέρα από τον προφανή-ότι τραβώντας το καζανάκι μεταφέρονται μικρόβια και βακτήρια σε όλο το μπάνιο. Μία πολύ καλή λύση είναι να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε το καζανάκι. Πού και πού-τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα-καλό είναι να περνάτε την επιφάνεια της λεκάνης με οινόπνευμα.

Χαλάκι μπάνιου Αν δεν απλώνετε το χαλάκι του μπάνιου να στεγνώνει μετά από κάθε μπάνιο ή ντους τότε μαζεύονται πάνω του μικρόβια αλλά αναπτύσσεται και μούχλα. Για να το καθαρίζετε, βάζετέ το στο πλυντήριο ρούχων ή μπορείτε να το πλένετε σε μία λεκάνη με νερό και ξίδι.

Βρύσες και λαβές βρυσών Πέρα από τα βακτήρια που μεταφέρονται από την τουαλέτα στις βρύσες σας, οι βρύσες είναι τα αντικείμενα που αγγίζονται περισσότερο στο μπάνιο. Όποιος μπαίνει στο μπάνιο σας κατά πάσα πιθανότητα θα πιάσει τις βρύσες και τις λαβές τους. Για να τις καθαρίσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ξίδι ή λίγο οινόπνευμα. Ψεκάστε λίγο σε ένα καθαρό πανί και περάστε την κάθε βρύση με αυτό.

Νιπτήρας Στο νιπτήρα σας κάνετε πολλά πράγματα. Πλένετε τα χέρια σας, το πρόσωπό σας και τα δόντια σας. Για αυτό το λόγο είναι ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα που υπάρχουν στο μπάνιο σας. Για να τον καθαρίσετε θα πρέπει να τον τρίψετε καλά με ξίδι ή λεμόνι έτσι ώστε να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια.

Μπανιέρα Είτε κάνετε μπάνιο είτε κάνετε απλά ντους τα βακτήρια από το σώμα σας κολλάνε στα πλάγια της μπανιέρας μετατρέποντάς την σε ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του μπάνιου.

Σφουγγάρι Το σφουγγάρι που τρίβετε το σώμα σας κατά τη διάρκεια του ντους έχει απίστευτα πολλά βακτήρια από το σώμα σας ενώ μπορεί να αναπτύξει και μούχλα. Είναι πολύ σημαντικό να το καθαρίζετε απλώνοντάς το στην απλώστρα για να στεγνώνει μετά από κάθε μπάνιο σας.

Πηγή: spirossoulis.gr

μπάνιοσημείαβρωμιάμυαλόHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα