SZ: Οι Έλληνες κρύβουν τις πισίνες τους με τέντες!

ΕΛΛAΔΑ

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στους… ευρηματικούς τρόπους στους οποίος καταφεύγουν οι Έλληνες, προκειμένου να κρύψουν την πολυτελή ζωή τους από την εφορία.

«Μια ιδιωτική πισίνα 25 τετραγωνικών μέτρων θεωρείται τεκμήριο. Πριν από μερικά χρόνια οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν να εντοπίζουν πισίνες με τη βοήθεια δορυφόρων. Οταν όμως η τακτική μαθεύτηκε οι εφοριακοί αντίκρισαν στις πολυτελείς κατοικίες πισίνες σκεπασμένες

με τέντες σε χρώματα παραλλαγής», αναφέρει το ρεπορτάζ συμπληρώνοντας πως στη χώρα μας οι πισίνες αποτελούν τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης, οπότε όποιος διαθέτει πισίνα φορολογείται.

Η εφημερίδα αναφέρει ωστόσο τον τρόπο με τον οποίο οι ισπανικές αρχές αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα φοροαποφυγής. Στην Ισπανία, οι εφοριακοί έχουν στη διάθεσή τους δορυφορικές φωτογραφίες αλλά και βίντεο από drones, προκειμένου να αξιολογούν με ακρίβεια τα ακίνητα, αλλά και για να εντοπίζουν αυθαίρετα κτίσματα.

Με αυτά τα εργαλεία στη διάθεσή τους, οι ισπανικές εφοριακές αρχές κατέγραψαν 1,7 εκατομμύρια κατασκευαστικές αυθαιρεσίες, μόνο στη διετία 2014-2016.

ΈλληνεςπισίνεςτεχνάσματαΤέντεςεφορίατεκμήριοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα