Reuters: «Τρίζει» η καρέκλα του Ντάισελμπλουμ - Οι επιπτώσεις στις ελληνικές διαπραγματεύσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην πιθανότητα απομάκρυνσης του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, στον απόηχο των δηλώσεων του για τις σπατάλες και ποτά από τις χώρες του Νότου. Το διεθνές ειδησεογραφικό αναφέρεται και στις επιπτώσεις των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας – δανειστών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρούνταν σχεδόν βέβαιη η παραμονή του Ολλανδού ΥΠΟΙΚ ως επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης,

παρά την πανωλεθρία του κόμματός του στις πρόσφατες ολλανδικές βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, οι δηλώσεις του που πυροδότησαν την οργή των χωρών του Νότου και κυρίως η άρνησή του να ζητήσει συγγνώμη έχουν αλλάξει άρδην την κατάσταση.

Όπως αναφέρει το Reuters, η δήλωση αυτή έγινε αφορμή για να αξιώσουν οι συγκεκριμένες χώρες την απομάκρυνση Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup.

«Έχει πολλούς εχθρούς στον Νότο και όλοι αυτοί περίμεναν μια παρόμοια δήλωση, προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν εναντίον του» δηλώνει στο πρακτορείο αξιωματούχων της ΕΕ, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εκτιμά ενδεχόμενη απομάκρυνσή του θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις για την ελληνική αξιολόγηση, καθώς το Eurogroup θα βρεθεί «ακέφαλο» και θα εισέλθει σε περίοδο εσωστρέφειας.

Ως αντικαταστάτη του, το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, βλέπει τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος, ενώ αρκετές πιθανότητες δίνει και στον Πορτογάλο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Βίτορ Κονστάντσιο.

Γερούν ΝτάισλεμπλουμποτάγυναίκεςΝότοςαπομάκρυνσηδιαπραγμάτευσηΕλλάδαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα