«Kόντρα» Χάρη Θεοχάρη με ΑΠΕ, με φόντο τον…Παππά

ΠΟΛΙΤΙΚΗMEDIA

Kόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον αναεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή το νέο πρόγραμμα που εγκαινίασε το ΑΠΕ «ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» σε 41 σταθμούς του Μετρό.

Ο κ.Θεοχάρης με ανακοίνωση του εξαπέλυσε πυρά κατά του Αθηναϊκού πρακτορείου Ειδήσεων, αλλά και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά επισημαίνοντας πως η συνεργασία ΑΠΕ-ΣΤΑΣΥ

εντάσσεται στην προπαγανδιστική στρατηγική της κυβέρνησης. Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «ο κ. Παππάς, από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου μεταδίδει από οθόνες στους σταθμούς του μετρό την κυβερνητική προπαγάνδα στα εκατομμύρια των επιβατών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τη συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων».

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από τον Πρόεδρο-Γενικό Διευθυντή του ΑΠΕ Μιχάλη Ψύλο ο οποίος διευκρινίζει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για συνεργασία ΑΠΕ και κάθε περίπτωση ο κ.Ψύλος τονίζει ότι «θεωρούμε την κατηγορία αυτή τουλάχιστον ατυχή, καθώς κάθε άλλη ερμηνεία μπορεί να εκληφθεί μονάχα ως ευθεία προσβολή κατά των δημοσιογράφων του εθνικού πρακτορείου της χώρας».

Ο Χάρης Θεοχάρης επανήλθε με νέα του ανακοίνωση συνεχίζοντας την «κόντρα» γράφοντας πως «Ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου εξέφρασα τον προβληματισμό και την ανησυχία μου γιατί αυτό μου επιβάλλει ο ρόλος και το καθήκον μου.

Ελπίζω, και το λέω με κάθε ειλικρίνεια, να διαψευσθώ στην πράξη.

Θα περίμενα, τέλος, την απάντηση του ίδιου του υπουργού και όχι του ΑΠΕ-ΜΠΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προέδρου-Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ Μιχάλη Ψύλου

Από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ), ξεκίνησε να παρουσιάζει στις τηλεοπτικές οθόνες των 41 σταθμών του Μετρό της Αθήνας τις ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Είκοσι φωτογραφικά καρέ με ειδησεογραφικούς υπότιτλους, με θέματα από την καθημερινή ζωή, την τέχνη, την επιστήμη, τον αθλητισμό αλλά και χρηστική πληροφόρηση με την πρόβλεψη του καιρού και το εορτολόγιο της ημέρας.

Η συγκεκριμένη - και μάλιστα αυστηρά προσδιορισμένη - θεματολογία, εμπεριέχεται άλλωστε και στη σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη ΣΤΑ.ΣΥ, με την επισήμανση ότι το κόστος της υπηρεσίας αυτής είναι μηδενικό. Η υπηρεσία αυτή εγκαινιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, στην οποία είχαν προσκληθεί αρκετές ημέρες πριν, κόμματα, φορείς, δήμαρχοι των περιοχών από όπου διέρχεται το Μετρό και φυσικά όλοι οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Μεταφορών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η προσπάθειά μας αυτή, αγκαλιάστηκε από το αθηναϊκό κοινό και σχεδόν το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου (τα σχετικά ρεπορτάζ είναι στη διάθεση όλων).

Με έκπληξη όμως διαβάζουμε την ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος «ανακάλυψε» ότι «ο κ. Παππάς, από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου μεταδίδει από οθόνες στους σταθμούς του μετρό την κυβερνητική προπαγάνδα στα εκατομμύρια των επιβατών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τη συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων». Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης υποστηρίζει ότι η σχετική εκδήλωση της 16ης Ιανουαρίου έγινε «εν κρυπτώ, σαν να επρόκειτο για κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ».

Θεωρούμε την κατηγορία αυτή τουλάχιστον ατυχή, καθώς κάθε άλλη ερμηνεία μπορεί να εκληφθεί μονάχα ως ευθεία προσβολή κατά των δημοσιογράφων του εθνικού πρακτορείου της χώρας. Προσκαλούμε τον κ. Θεοχάρη να μεταβεί όποτε θέλει και σε όποιον σταθμό του μετρό επιθυμεί, προκειμένου να διαπιστώσει το περιεχόμενο των φωτοειδήσεων της υπηρεσίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς τη ΣΤΑ.ΣΥ..

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετρά ήδη 112 χρόνια λειτουργίας. Είναι το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων, που τροφοδοτεί με ειδήσεις και υπηρεσίες τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, που το επιλέγουν ακριβώς για την αξιόπιστη, έγκυρη και έγκαιρη ειδησεογραφία του.

Δυστυχώς, η ειδησεογραφία και η δουλειά των δημοσιογράφων του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτελεί πολλές φορές αντικείμενο λογοκλοπής από διάφορα ΜΜΕ τα οποία, για διαφόρους λόγους, οικειοποιούνται ανερυθρίαστα τις ειδήσεις μας χωρίς καν να μπαίνουν στον κόπο να αναφέρουν την πηγή.

Πολύ θα επιθυμούσαμε, εκείνοι που καταλήγουν να συκοφαντούν για λόγους που δεν μας αφορούν, το δημόσιο πρακτορείο της χώρας, να καταγγείλουν πρώτιστα τη συστηματική λογοκλοπή των ειδήσεων του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αλλά δυστυχώς εδώ διαπιστώνουμε σιγήν ιχθύος.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων προγραμματίζει το επόμενο διάστημα τη διοργάνωση ημερίδας κατά της λογοκλοπής και στην προσπάθειά μας αυτή, καλούμε όλους τους ανθρώπους του Τύπου να αγωνιστούν μαζί μας.

Μιχάλης Ψύλος
Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η «απάντηση» του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη

Σέβομαι και εκτιμώ τη δουλειά των δημοσιογράφων του ΑΠΕ-ΜΠΕ και για τους οποίους είμαι σίγουρος ότι τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας, αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης με αφορμή την απάντηση του προέδρου και γενικού διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλη Ψύλου σε χθεσινή ανακοίνωσή του, με την οποία, όπως αναφέρει, ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Χ.Θεοχάρη:

«Περιμένοντας την απάντηση του κ. Παππά

Διάβασα πριν από λίγο την απάντηση του προέδρου και γενικού διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλη Ψύλου σχετικά με χθεσινή ανακοίνωσή μου που αφορούσε καθαρά στην προπαγανδιστική στρατηγική της κυβέρνησης και σε κανένα σημείο δεν αμφισβητούσε το ήθος και το έργο των δημοσιογράφων του Πρακτορείου, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ για τη δουλειά τους και για τους οποίους είμαι σίγουρος ότι τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που από τον διαγωνισμό φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών έως την τοποθέτηση κομματικού επιτρόπου στον ΔΟΛ έχει δώσει δείγματα γραφής για το πώς βλέπει την ελευθερία του Τύπου, θέλησα να εκφράσω την ανησυχία μου και να θέσω ερωτήματα για το πλαίσιο συνεργασίας ΑΠΕ-Μετρό.

Ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν από τα ίδια τα λόγια του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά στην εν λόγω εκδήλωση.

Παραθέτω την ακριβή απομαγνητοφώνηση :

«Είναι παράδειγμα με μια σημαντική ουσία, είναι η συνεργασία δύο δημόσιων δικτύων. Ενός δικτύου ενημέρωσης και ενός δικτύου μεταφορών. Η συνεργασία τους βοηθάει τον Αθηναίο και την Αθηναία, να μην έχει τον χρόνο μεταφοράς του, χρόνο νεκρό.

Να μπορεί να ενημερώνεται, να μπορεί να παίρνει την εικόνα της ημέρας, να έχει πρόσβαση σε χρήσιμη πληροφόρηση και να αισθάνεται κι αυτός ότι τα δημόσια δίκτυα όταν δεν γίνονται θύματα αλλότριων συμφερόντων, μπορούν να προσφέρουν στον πολίτη αυτό που δικαιούται.

Ευχαριστώ πολύ τους εργαζόμενους και τον πρόεδρο του πρακτορείου, γιατί χωρίς τη δική τους ασταμάτητη προσπάθεια, δε μπορεί όπως σήμερα και η πολιτική ηγεσία να έχει βήμα και να λέει ότι έχει επιτελέσει έργο». (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ).

Την ίδια ώρα που ο υπουργός έλεγε αυτά, στην οθόνη πίσω του μεταδιδόταν είδηση που αφορούσε στην μελλοντική παράδοση τμήματος του δρόμου Κορίνθου - Πατρών και το Μετρό Θεσσαλονίκης. (Επισυνάπτω και τις σχετικές φωτογραφίες).

Ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου εξέφρασα τον προβληματισμό και την ανησυχία μου γιατί αυτό μου επιβάλλει ο ρόλος και το καθήκον μου.

Ελπίζω, και το λέω με κάθε ειλικρίνεια, να διαψευσθώ στην πράξη.

Θα περίμενα, τέλος, την απάντηση του ίδιου του υπουργού και όχι του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προφανώς δεν το κάνει γιατί θα πρέπει να διαψεύσει τον εαυτό του και να παραδεχθεί το λάθος του. Μόνο που δεν είναι το πρώτο του και πολύ φοβάμαι ούτε το τελευταίο του. Κρίμα για εκείνον».

μετρόΣΤΑΣΥΧάρης ΘεοχάρηςΑΠΕΠαππάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα