Guardian: Σε υπαρξιακή κρίση έχει περιέλθει το SDP

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μάρτιν Σουλτς αναζητά σε όλη τη χώρα μέλη του κόμματος που είναι ανοιχτά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση (CDU/CSU), γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Κάποιοι στο SPD λένε ότι εάν στηρίξουν τη Μέρκελ θ’ ανοίξει ο δρόμος για το AfD, επισημαίνει το δημοσίευμα.

O Kevin Kühnert, πρόεδρος της νεολαίας του SPD –και θεωρούμενος

ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Merkel- δήλωσε ότι η αποκατάσταση του SPD ως ηγετικής πολιτικής δύναμης στη Γερμανία είτε θα επέλθει εκτός του πλαισίου ενός μεγάλου συνασπισμού είτε δεν θα επέλθει καθόλου. Βέβαια, ακόμα κι αν οι εκπρόσωποι του SPD ψηφίσουν την Κυριακή στη Βόννη υπέρ του «μεγάλου συνασπισμού» το δράμα δεν θα έχει τελειώσει: άμεσες συνομιλίες δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά μεταξύ SPD και συντηρητικών και αναμένεται να κρατήσουν περίπου δύο εβδομάδες. Εξάλλου ο Σουλτς πιθανόν θα επιμείνει να υποβάλει για έγκριση (με ταχυδρομική ψήφο) την τελική συμφωνία στα 450000 μέλη του κόμματος –κάτι που θα διαρκέσει τρεις ακόμα βδομάδες.

Στο ίδιο θέμα, η γερμανική Die Welt γράφει: «Οι αντιπρόσωποι του SPD θα αποφασίσουν επίσης το τι θα απογίνει η Άγκελα Μέρκελ».

Μεγάλος συνασπισμός ή καθόλου μεγάλος συνασπισμός; 600 αντιπρόσωποι του SPD θα αποφασίσουν την Κυριακή για το μέλλον της χώρας. Είναι αυτό ακόμα δημοκρατικό; «Πρόκειται για μια ανισορροπία», θεωρεί η Κλόντια Κάντε , επικεφαλής της πολιτικής σύνταξης της Welt.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SPDΣουλτςΜέρκελκρίσηΓερμανίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα